Clos de la Roilette - Fleurie La Griffe du Marquis

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 27,50
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Gamay
Regio / streek Fleurie
Land Frankrijk
Oogst 2014
inhoud 0,75

Details

De nummer 1 wijn van Alain Coudert! De druiven zijn afkomstig van dezelfde twee percelen als de Cuvee Tardive , het verschil zit 'm in de rijping van de most. De Griffe du Marquis rijpt in oude Bourgogne vaten, waarbij de Cuvee Tardive rijpt op grote eikenhouten vaten. Een wijn met ongelofelijk veel diepgang en smaak!
Over dit product

Het wijnhuis

Domaine Clos de la Roilette is een oud domein. In de twintiger jaren werd de appellation Moulin-à-Vent door hogerhand gesplitst en een deel werd daarna appellation Fleurie genoemd. De toenmalige eigenaar van het domein was hier zo verbolgen over dat hij zijn wijngaarden Clos de la Roilette noemde, naar Roilette, zijn beste renpaard van stal. Hij liet de feitelijke naam van de appellation links liggen en verkocht zijn wijnen onder eigen naam met een paard op het etiket. In de jaren 60 kocht Fernand Coudert het in verval geraakte domein van 9 hectaren groot en herplantte de wijngaarden. Zoon Alain is al lange tijd de wijnmaker en de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen is te danken aan de bijzondere bodem ter plekke en aan de hoge leeftijd van de wijnstokken. Het maken van de wijn gebeurt traditioneel met rijping op grote eikenhouten fusten. De familie Coudert maakt prachtige wijnen die in hun jeugd al zeer fraai zijn maar die de potentie bezitten om tussen de vijf tot tien jaar te rijpen en in grote jaargangen zelfs nog veel langer!

Het gebied

Beaujolais - Vaak wordt vergeten dat de Beaujolais ook gewoon tot de Bourgogne behoort. Het is echter de vreemde eend in de bijt en staat er als wijngebied dan ook volledig los van. Want dit is het land van de rode Gamay druif die zo goed overweg kan met de arme granieten bodems van de streek. Beaujolais kent drie kwaliteitsniveaus. De basis wordt gevormd door de AOC Beaujolais, vervolgens zijn er de Beaujolais Villages wijnen en de beste wijnen komen uit één van de tien Crus. Hieronder vallen onder meer de gemeentes Fleurie, Brouilly, Chiroubles en Juliénas. Beaujolais maakt wijnen van verschillende allure, van de fruitige Beaujolais Primeur tot wijnen met rijpingspotentieel. Over het algemeen is Beaujolais echter geen wijn om lang te bewaren.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen