Clos de la Roilette - Fleurie La Griffe du Marquis

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gamay
Afsluiting Kurk
Regio Beaujolais
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Fleurie
Land Frankrijk

Details

De nummer 1 wijn van Alain Coudert! De druiven zijn afkomstig van dezelfde twee percelen als de Cuvee Tardive , het verschil zit 'm in de rijping van de most. De Griffe du Marquis rijpt in oude Bourgogne vaten, waarbij de Cuvee Tardive rijpt op grote eikenhouten vaten. Een wijn met ongelofelijk veel diepgang en smaak!

smaakimpressie

Tamelijk ondoorzichtig, diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte kersen, bosaardbeitjes, pruimen, bloemen en vanille. In het smaakpalet klein roodzwart fruit, zoethout en geroosterde amandelen, die gepaard gaan met milde tannines in een satijnige afdronk. Een wijn die eerder aan een Bourgogne doet denken dan aan een Beaujolais.

vinificatie

Na een strenge en selectieve handmatige oogst worden de trossen grotendeels intact gelaten. Men laat deze ongekneusd en temperatuurgecontroleerd de alcoholische fermentatie (‘semi-carbonique’) met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op betonnen cuves, zonder toevoeging van zwavel. Na 18 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten barriques uit de Côte de Beaune, waarin de malolactische gisting en rijping plaatsvinden. Na een periode van ongeveer 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.