Clos de la Roilette - Fleurie La Griffe du Marquis Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

PW
5*

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 67,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Clos de la Roilette
Smaaktype Droog, medium vol, complex, elegant en met subtiele houtrijping.
Druivenras Gamay
Regio / streek Fleurie
Land Frankrijk
Oogst 2016
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 15 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Vegan
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Tamelijk ondoorzichtig, diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte kersen, bosaardbeitjes, pruimen, bloemen en vanille. In het smaakpalet klein roodzwart fruit, zoethout en geroosterde amandelen, die gepaard gaan met milde tannines in een satijnige afdronk. Een wijn die eerder aan een Bourgogne doet denken dan aan een Beaujolais.

Vinificatie
Na een strenge en selectieve handmatige oogst worden de trossen grotendeels intact gelaten. Men laat deze ongekneusd en temperatuurgecontroleerd de alcoholische fermentatie (‘semi-carbonique’) met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op betonnen cuves, zonder toevoeging van zwavel. Na 18 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten barriques uit de Côte de Beaune, waarin de malolactische gisting en rijping plaatsvinden. Na een periode van ongeveer 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.

Culinair Advies
Bij gegrilde côte de boeuf charolais, eend met kersen, coq au vin, fazant met eekhoorntjesbrood en kaasjes als Saint-Nectaire, Morbier, Reblochon, Tomme de Yenne en Vacherin Mont d'Or.

Wijnhuis

Domaine Clos de la Roilette is een oud domein. In de twintiger jaren werd de appellation Moulin-à-Vent gesplitst en één deel werd daarna de appellation Fleurie. De toenmalige eigenaar van het domein was hierover zo verbolgen, dat hij zijn wijngaarden Clos de la Roilette noemde, naar Roilette, zijn beste renpaard. Hij liet de naam van de appellation links liggen en verkocht zijn wijnen onder eigen naam, met een paard op het etiket. In de jaren zestig kocht Fernand Coudert het in verval geraakte domein van 9 hectare en herplantte de wijngaarden. Zoon Alain is al lange tijd de wijnmaker en de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen is te danken aan de bijzondere bodem en de hoge leeftijd van de wijnstokken. De wijn rijpt traditioneel op grote eikenhouten fusten. De prachtige wijnen van de familie Coudert zijn in hun jeugd al zeer fraai, maar bezitten de potentie om vijf tot tien jaar te rijpen en in grote jaargangen zelfs nog veel langer Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Gamay
Gamay is een van de oudste druivenrassen van Frankrijk. Er is zelfs een document gevonden uit 1395, waarin stond dat men per direct moest stoppen met gamayteelt in de Bourgogne. Hij zou zogenaamd schadelijk zijn voor de gezondheid. De waarheid lag gelukkig iets anders. Gamay is een vroeg rijpende druif en kan, als je niet oplet, lekker gaan woekeren. Hoge opbrengst: lage kwaliteit. Dat kon de Bourgogne niet gebruiken. Gelukkig heeft gamay later een thuis gevonden in de Beaujolais. Hier is het zelfs de enige toegestane blauwe druif. Buiten de Beaujolais vind je gamay sporadisch in de Loire, Mâconnais en Savoie. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

PW
5*
Perswijn
2015: Rijp, vanille en toast, complex. Krachtig, verleiding, fijn, mooie tannine.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Clos de la Roilette - Fleurie La Griffe du Marquis Magnum

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen