Clos Saint-Germain - Bourgogne Vieilles Vignes Pinot Noir

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 15,95
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Fris, elegant, medium vol, aromatisch, met houtopvoeding.
Druivenras Pinot Noir
Regio / streek Bourgogne
Land Frankrijk
Oogst 2016
Serveertemperatuur 14 tot 16°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Karmozijnrood van kleur met paarse accenten in zijn jeugd. Prachtige neus, volop rode en donkere vruchtjes (aardbeien, kersen, zwarte bessen, blauwe bessen) en specerijen. Fris, elegant, soepel en rond op de tong, een echte plezierwijn.

Vinificatie
Voor deze wijn worden de trossen streng gecontroleerd en gedeeltelijk ontsteeld. Door middel van natuurlijke zwaartekracht worden de druiven naar de thermisch gereguleerde gistkuipen gebracht. De inweking inclusief gisting duurt circa 14 dagen bij 25 tot 30°C. Daarbij wordt de schillenhoed elke dag regelmatig ondergedompeld en wordt onderaan sap afgetapt om het vervolgens weer over de schillenhoed te sproeien. Hierdoor krijgt de wijn meer kleur en meer extract. Na de alcoholische gisting wordt de most geperst, waarna een (gedeeltelijke) malolactische gisting en een opvoeding van 6 tot 8 maanden plaatsvinden in eikenhouten vaten.

Culinair Advies
Klassieke wijn voor rijke vleeswarenschotels, stoofschotels van rundvlees, kalfsgebraad, vlees met een rodewijnsaus… en natuurlijk bij vele gerijpte (half)harde kazen.

Wijnhuis

De wijngaarden liggen in het gehucht En Normont nabij het wijndorpje Azé en zijn uitsluitend beplant met pinot noir. De wijngaard Clos Saint-Germain, met louter oude druivenstokken, geeft de beste wijn. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Pinot Noir
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen