Combel-la-Serre - Le Pur Fruit du Causse

€ 14,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Malbec
Afsluiting Kurk
Regio Sud-Ouest
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Côtes du Lot
Land Frankrijk

Details

Combel-la-Serre - Le Pur Fruit du Causse is een wijn uit de Franse regio Cahors, bekend om zijn stevige, krachtige rode wijnen gemaakt van de druivensoort Malbec. Deze specifieke wijn is afkomstig van wijngaarden gelegen op de Causse, een hoogvlakte in de regio. De wijn wordt gemaakt van 100% Malbec druiven, die handmatig worden geoogst en zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden verwerkt. De druiven worden zonder enige toevoeging van externe stoffen zoals gist of zwavel, gefermenteerd en gerijpt. Hierdoor is de smaak van de wijn zuiver en echt een weerspiegeling van de terroir. De Combel-la-Serre - Le Pur Fruit du Causse heeft een diep purperrode kleur en een aroma van rijpe bessen, zoals cassis en bramen, met een hint van kruiden en specerijen. De smaak is vol en krachtig met een goede balans tussen tannines en zuren, met tonen van zwarte bessen en cassis. De afdronk is lang en aangenaam. Deze wijn is perfect om te serveren bij gerechten met een stevige structuur, zoals wild, rundvlees of kazen. Het wordt aanbevolen om de wijn enige tijd in de fles te laten rusten voordat je hem serveert, om hem de tijd te geven om zich te ontwikkelen en zijn volle smaakpotentieel te bereiken.

smaakimpressie

Intens diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, kersenlikeur, viooltjes en vuursteen. In het smaakpalet tonen van rijp klein zwart fruit, bosgrond, zwarte peper en een hint van kaneel, die gepaard gaan met een sappige afdronk met rijpe tannines en frisse zuren.

vinificatie

De ' Le Pur Fruit du Causse' van Château Combel-la-Serre wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van wijngaarden met een kalksteenbodem en die beplant zijn met ruim 35 jaar oude wijnstokken. Na de handmatige oogst worden de druiven in de vinificatieruimte ontsteeld en krijgen een korte koude inweking voor meer kleur- en smaakextractie. Hierna volgt op een relatief lage temperatuur de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in roestvrijstalen tanks. Na ongeveer tien dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op schone betonnen tanks voor de malolactische gisting en rijping. Ruim vier maanden later wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.