Condado de Haza - 20 Aldeas Organic 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

JS
95

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 19,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Condado de Haza
Smaaktype Droog, halfvol, rijp, puur, redelijk intens, elegant en met duidelijke houtrijping.
Druivenras Tempranillo
Regio / streek Ribera del Duero
Land Spanje
Oogst 2018
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 16°C tot 18°
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Intens paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe bosbessen, bramen, blauwe pruimen, kokos, vers gemalen koffiebonen en gebakken spekjes. In het smaakpalet tonen van rijpklein zwart fruit, laurier, chocolade, balsamico en vanille, die gepaard gaan met een lange afdronk met rijpe tannines.

Vinificatie
De druiven worden in optimale conditie met de hand geoogst en geselecteerd. In de vinificatieruimte worden de druiven direct ontsteeld en gekneusd. Vervolgens laat men de alcoholische gisting ruim twintig dagen lang voltrekken met wilde (druifeigen) gisten op temperatuur (28°C ) gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Daarna volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op nieuwe barriques van Amerikaanse eiken voor de malolactische gisting en rijping. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld waarna men de wijn nog 12 maanden op fles laat rijpen. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Lamsbout uit de oven, gegrilde entrecote, stoofschotels, pasta en gerijpte harde Spaanse geiten- en schapenkazen.

Wijnhuis

In het midden van de jaren tachtig ontdekte Fernández een verlaten heuvelflank aan de oevers van de rivier de Duero. De omstandigheden voor kwaliteitswijnbouw waren aanwezig: een ligging op het zuiden, een lichte helling van de top van de heuvel tot de rivier en een mozaïek van bodemtypes, met kiezels, klei en kalk voor de nodige nuances. Na drie jaar hard onderhandelen met de eigenaren van de vele individuele percelen kon Alejandro Fernández in 1989 hier zijn eerste 80 hectare aan wijngaarden aanplanten. Het domein Condado de Haza, genoemd naar de nabije stad Haza, is inmiddels bijna 200 hectare groot. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Ribera del Duero is misschien wel het wijnwonder van Spanje. In de jaren 80 was dit een slaperige streek, waar saaie coöperaties en kleine familiebedrijven wat wijn maakten voor met name lokaal gebruik. Door de komst van enkele ambitieuze wijnmakers steekt Ribera del Duero nu Spanjes van oudsher beroemdste wijngebied, Rioja, naar de kroon.

Ribera del Duero strekt zich uit langs de rivier de Duero. Het gebied ligt op het relatief hoge Centrale Plateau, met hoogtes variërend tussen 500 en 900 meter. De streek ligt ten noordwesten van Madrid en nog geen 100 kilometer ten oosten van Rioja. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Tempranillo
Tempranillo is met afstand het belangrijkste en bekendste druivenras van Spanje. Er staat ruim 200.000 hectare van aangeplant en hij is in vrijwel het hele land te vinden. De naam verwijst naar de vroege rijping van het ras: ‘temprano’ betekent vroeg en ‘tempranillo’ is het verkleinwoord, letterlijk vertaald ‘het vroegertje’. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

JS
95
James Suckling
A rich, structured red with blueberry and blackberry. Toasted oak and coffee, too. It's full-bodied and chewy with solid tannins and a flavorful finish. Realy solid. A little old-school, but shows clarity and focus. From organically grown grapes. Try after 2022.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Condado de Haza - 20 Aldeas Organic 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen