Cossetti - Barbera d'Asti

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 11,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Cossetti
Smaaktype Medium body, elegant, aromatisch.
Druivenras Barbera
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Oogst 2016
Serveertemperatuur 18°C
Opleg potentieel Jong drinken.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Rode kleur met een zweem paars. Een intens aanhoudend aroma van rode en zwarte kersen. Lichte kruidigheid en een rijke, volle smaak.

Vinificatie
De druiven worden geoogst in de eigen wijngaarden bij Castelnuovo Belbo. De stokken hebben een leeftijd van meer dan 30 jaar en leveren een bescheiden rendement met een hoge fruitkwaliteit. De vergisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde vaten; door de temperatuur niet te hoog op te laten lopen, blijven de karakteristieke eigenschappen van de barberadruif behouden. De malolactische gisting vindt plaats op grote eikenhouten vaten met een inhoud van 3.000 liter of meer. Op deze manier komen de mooie karakteristieken in de wijn naar boven en speelt het fruit de boventoon. Grote vaten worden gebruikt om wijnen heel licht te beluchten en hout nauwelijks een rol te laten spelen.

Culinair Advies
Combineert goed met traditionele entrees, diverse soorten wit en rood vlees en medium gerijpte halfharde kazen.

Wijnhuis

Het familiedomein Cossetti bestaat al sinds 1891 en heeft bezittingen in de regio Asti in Piëmont. De druif barbera is de absolute specialiteit van dit gebied; hier verwerkt tot zowel speelse en fruitige wijnen als de serieuze La Vigna Vecchia. De Moscato en Brachetto zijn wijnen die breed inzetbaar zijn bij vele desserts. Origineel en niet te zwaar. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Barbera
De barbera kent zijn thuis in Piemonte, de beroemde wijnstreek in het noordwesten van Italië. Lange tijd stond barbera in de schaduw van nebbiolo, de grote druif voor Barolo en Barbaresco. Tot de jaren tachtig staken de wijnboeren weinig energie in de druif, waardoor de wijnen ook nooit een kans kregen. Gelukkig is dat veranderd en verdient barbera vandaag de dag een podium. De bekendste subgebieden voor barbera zijn Alba, Asti en Monferrato, met de gelijknamige wijnen Barbera d'Alba, Barbera d'Asti en Barbera del Monferrato. Buiten Italië komt barbera voor in Californië, Australië en Argentinië. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8
Harold Hamersma
2014: No-nonsense-Barbera. Fruity, juicy, no problem-wijn, with a cherry on top. Doet het - niet verbazingwekkend - uitstekend bij een stevig bord mac & cheese. Wat ze in Amerika noemen: A-OK.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Cossetti - Barbera d'Asti

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen