Cossetti - Barolo

Nog %1 beschikbaar
Cossetti Het familiedomein Cossetti bestaat al sinds 1891 en heeft bezittingen in de regio Asti in Piëmont. De druif barbera is de absolute specialiteit van dit gebied; hier verwerkt tot zowel speelse en fruitige wijnen als de serieuze La Vigna Vecchia. De Moscato en Brachetto zijn wijnen die bree . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Cossetti
Land Italië

smaakimpressie

Diep, helder robijnrood van kleur met aan de rand een zweem van oranje. In de neus aroma’s van rode kersen, aardbeien, pruimen, teer en rozenblaadjes. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, iets van wilde munt en vanille, die gepaard gaan met een lange afdronk met nobele tannines en fraaie zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk vindt een strenge selectie plaats van de druiven, die vervolgens ontsteeld en licht gekneusd worden. Na een koude inweking van enkele dagen laat men de most ruim 3 weken lang een alcoholische gisting ondergaan op temperatuurgecontroleerde (28 en 34°C) roestvrijstalen tanks. Dan volgt persing van de druivenmost en het oversteken van de jonge wijn op barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na een periode van 36 maanden wordt de wijn ongefilterd gebotteld.