Cossetti - Brachetto d'Acqui Theo

Nog %1 beschikbaar
Cossetti Het familiedomein Cossetti bestaat al sinds 1891 en heeft bezittingen in de regio Asti in Piëmont. De druif barbera is de absolute specialiteit van dit gebied; hier verwerkt tot zowel speelse en fruitige wijnen als de serieuze La Vigna Vecchia. De Moscato en Brachetto zijn wijnen die bree . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Brachetto
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Inhoud 0,75
Producent Cossetti
Land Italië

Details

Wij selecteerden een aantal wijnen uit het gebied in en rond Asti, het tweede stadje naast Alba, met een eigen herkomstbenaming en deze uit Acqui. Dit plaatsje is vooral beroemd om zijn Brachetto d'Acqui de mousserende vaak naar lichtrood fruit denk aan wilde aardbeien, geurende zomerwijn. Brachetto is de druif en die wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de plaatselijke bubbelwijn. Deze heet Theo en dus geen Peter of Henk maar vraag me niet waarom. Lichtrood mousserend met een fijne bubbel, intens aromatisch, een smaak van frambozen, aardbeien en kersen prikkelen de tong, lekker fris een klein zoetje en ook zo fijn dat ie lekker laag in alcohol is. Voor al uw feesten en partijen. Succes gegarandeerd.

smaakimpressie

Robijnrode kleur, zwoele muskaataroma’s, zoet en zacht, aangenaam verfrissende belletjes tot de laatste slok.

vinificatie

De druiven worden geoogst in de eigen wijngaarden bij Castelnuovo Belbo. De stokken hebben een leeftijd van meer dan 30 jaar en leveren een bescheiden rendement met een hoge fruitkwaliteit. Om de basissappen zo zuiver mogelijk te houden wordt de most zeer zorgvuldig gefilterd. Op deze manier komen de mooiste karakteristieken in de wijn naar boven. Tijdens de gisting in gesloten tanks worden de suikers gedeeltelijk omgezet in alcohol en koolzuur. In tegenstelling tot bij stille wijnen laat men in dit geval de natuurlijk verkregen koolzuurbelletjes niet ontsnappen.