Cossetti - Dolcetto d'Asti

Nog %1 beschikbaar
Cossetti Het familiedomein Cossetti bestaat al sinds 1891 en heeft bezittingen in de regio Asti in Piëmont. De druif barbera is de absolute specialiteit van dit gebied; hier verwerkt tot zowel speelse en fruitige wijnen als de serieuze La Vigna Vecchia. De Moscato en Brachetto zijn wijnen die bree . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Dolcetto
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Cossetti
Land Italië

Details

Deze Dolcetto d'Asti is transparant robijnrood van kleur met een wat violette weerschijn. Verleidelijke aromatische neus, zwoel en aards, wat specerijeen en fijne tonen van kersen- en donker bessenfruit. In de mond heel evenwichtig, fluweelzacht maar fris op de tong, het fruit, de zuren en rijpe tannines versmelten hier tot een karakteristieke wijn kenmerkend voor het gebied. Drinkt soepel weg heeft karakter en laat je wegdromen naar Piemonte.

smaakimpressie

Helder, licht robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van vooral rode bessen en kersen. In het smaakpalet tonen van rijp sappig klein roodzwart fruit, die gepaard gaan met een zacht soepele afdronk met milde tannines.

vinificatie

Na de pluk vindt er een selectie plaats van de druiven, die vervolgens ontsteeld en licht gekneusd worden. Dan ondergaat de most 7 dagen lang een temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting op roestvrijstalen tanks, waarbij regelmatig het sap heel rustig over de bovenste druivenlaag wordt gepompt. Dan volgt persing van de druivenmost en het oversteken van de jonge wijn op schone rvs- tanks voor de malolactische gisting en rijping. In het voorjaar dat volgt op de oogst wordt de wijn gebotteld.