Cossetti - Moscato d'Asti 2020

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 12,50
Over de wijn

Specificaties

Producent Cossetti
Smaaktype Fris, licht, elegant en aromatisch.
type Zoete wijn
Druivenras Muscat
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Oogst 2020
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 8 tot 9°C
Opleg potentieel Jong drinken.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Bleekgele kleur, frisse geurige muskaataroma’s, zoet en zacht, aangenaam verfrissende belletjes tot de laatste slok.

Vinificatie
De moscatodruif wordt in deze regio al verbouwd sinds 173 voor Chr. De druiven worden geoogst in de eigen wijngaarden. Deze hebben een leeftijd van meer dan 30 jaar en leveren een bescheiden rendement met een hoge fruitkwaliteit. Op deze manier komen de mooiste karakteristieken in de wijnen naar boven. Om de basissappen zo zuiver mogelijk te houden, wordt de most zeer zorgvuldig gefilterd en bewaard op 0°C. Tijdens de tweede gisting in gesloten tanks worden de suikers gedeeltelijk omgezet in alcohol en koolzuur. Anders dan bij de stille wijnen laat men hier de natuurlijk verkregen koolzuurbelletjes niet ontsnappen. Deze zorgen voor extra frisheid in de smaak en aromatische expressie.

Culinair Advies
Geweldige combinatie met verse muskaatdruiven, maar ook lekker bij vruchtentaartjes en diverse soorten geel fruit met mascarpone. Ten slotte een zwoele maar licht verteerbare wijn voor het zomerterras, de lounge of ‘after dinner chill-out’.

Wijnhuis

Het familiedomein Cossetti bestaat al sinds 1891 en heeft bezittingen in de regio Asti in Piëmont. De druif barbera is de absolute specialiteit van dit gebied; hier verwerkt tot zowel speelse en fruitige wijnen als de serieuze La Vigna Vecchia. De Moscato en Brachetto zijn wijnen die breed inzetbaar zijn bij vele desserts. Origineel en niet te zwaar. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Muscat
De muskaatdruif is een van de oudste druivenrassen en komt waarschijnlijk uit Griekenland. De Grieken hebben het naar Italië gebracht, vanwaaruit het ras zich over het Middellandse Zeegebied heeft verspreid en over de rest van Europa. Tegenwoordig staat muscat veel aangeplant in de Elzas en Languedoc-Roussillon. Veel mensen denken dat Clairette de Die, een mousserende wijn uit de Languedoc, gemaakt moet worden van clairette. Dat klopt niet helemaal; de wijn moet namelijk minstens 75% muscat bevatten en die mag eventueel aangevuld worden met clairette. Buiten Frankrijk kom je de druif onder andere tegen in Duitsland, Portugal, Hongarije, Spanje, Italië en Australië. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Cossetti - Moscato d'Asti 2020

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen