Crystallum - Clay Shales Chardonnay

Nog %1 beschikbaar
Crystallum Crystallum is een klein wijnbedrijf, gevestigd in de Walker Bay Wine Region, een van de koelste wijnregio’s van Zuid-Afrika. Het is een project van de gebroeders Finlayson, die in de voetsporen van hun vader (eigenaar Bouchard Finlayson) traden en in 2007 het wijnhuis oprichtten. Uitgang . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Cape South Coast
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Crystallum
Land Zuid-Afrika

smaakimpressie

Helder lichtstrogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, witte perzik, kweepeer, walnoot, verse toast en vuursteen. In het smaakpalet tonen van grapefruit, rijpe peer en geel steenfruit en een hint van vanille, die in de mineralige afdronk begeleid worden door nerveuze zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de gehele trossen extreem voorzichtig geperst waarna het sap 24 rust krijgt om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het sap overgestoken op Franse eikenhouten barriques van 225 en 500 liter waarvan 20% jaarlijks vernieuwd wordt, om hierin een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, de malolactische gisting en rijping te ondergaan. Na tien maanden volgt de assemblage van de wijn en botteling.