Crystallum - Mabalel Pinot Noir

€ 43,95
Nog %1 beschikbaar
Crystallum Crystallum is een klein wijnbedrijf, gevestigd in de Walker Bay Wine Region, een van de koelste wijnregio’s van Zuid-Afrika. Het is een project van de gebroeders Finlayson, die in de voetsporen van hun vader (eigenaar Bouchard Finlayson) traden en in 2007 het wijnhuis oprichtten. Uitgang . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Cape South Coast
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Crystallum
Land Zuid-Afrika

Details

Crystallum - Mabalel Pinot Noir is een wijn uit Zuid-Afrika die wordt gemaakt van de Pinot Noir druif. De wijn wordt geproduceerd door Crystallum Wines, een wijnhuis dat zich bevindt in het Hemel-en-Aarde-vallei in Walker Bay. Deze Pinot Noir wordt op traditionele wijze geproduceerd en rijpt gedurende 10 maanden in Frans eiken vaten. De wijn heeft een intens aroma van rood fruit, zoals aardbeien en bessen, met tonen van kruiden en specerijen. In de smaak is de wijn zacht en elegant, met een fijne tannine structuur en een aangename afdronk. De Crystallum - Mabalel Pinot Noir is een wijn die perfect geschikt is om te drinken bij gerechten met rood vlees, gevogelte of kaas. Het is een wijn die zich perfect leent voor een gezellige avond met vrienden of een romantische diner.

smaakimpressie

Helder granaatrood van kleur. In de neus aroma's van rijpe rode kersen, sinaasappelschil en specerijen. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit en wat specerijen, die gepaard gaan met een afdronk met satijnige tannines en zacht frisse zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst waarbij streng geselecteerd wordt en direct vervoerd naar de vinificatieruimte in Gabriëlskloof in Botrivier. Daar worden de druiven deels eerst ontsteeld en krijgen daarna een veertien dagen lang durende koude inweking op roestvrijstalen tanks. Aansluitend laat men de druiven (waarvan 10% als hele trossen) de alcoholische fermentatie spontaan met wilde gisten ondergaan. Na ongeveer 14 dagen volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten 500 liter barriques(30% nieuw), voor de malolactische gisting en rijping. Na ruim 14 maanden volgt de assemblage en botteling.