Crystallum - The Agnes Chardonnay

€ 27,50
Nog %1 beschikbaar
Crystallum Crystallum is een klein wijnbedrijf, gevestigd in de Walker Bay Wine Region, een van de koelste wijnregio’s van Zuid-Afrika. Het is een project van de gebroeders Finlayson, die in de voetsporen van hun vader (eigenaar Bouchard Finlayson) traden en in 2007 het wijnhuis oprichtten. Uitgang . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Westkaap
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Crystallum
Land Zuid-Afrika

Details

De Crystallum - The Agnes Chardonnay is een wijn afkomstig uit Zuid-Afrika, gemaakt door de wijnhuis Crystallum. Deze chardonnay is geproduceerd in het wijngebied Walker Bay, bekend om zijn koele klimaat en ideale grond voor witte druiven. De Agnes Chardonnay is een complexe en rijke wijn, met aroma's van peer, citrus en een subtiele hint van vanille. De smaak is vol en rond, met tonen van tropisch fruit en een aangename zuurgraad. De wijn heeft een fraaie afdronk en een goede balans tussen fruitigheid en zuurgraad. De wijn is gefermenteerd en gerijpt op Franse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en rijkdom van de smaak. Het is een wijn die het best geserveerd kan worden bij gerechten met vis, wit vlees of kaas. Het is een prachtige wijn om als aperitief te serveren, maar ook een prima begeleider bij een maaltijd.

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, witte perzik, appel, honing en iets van brioche en vuursteen. In het smaakpalet tonen van citrusvruchten, tropisch fruit en een hint van vanille, die in de licht mineralige afdronk begeleid worden door de juiste zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de hele trossen extreem voorzichtig geperst, waarna het sap 24 uur rust krijgt om de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het sap overgestoken op Franse eikenhouten barriques van 225 en 500 liter, waarvan 10% jaarlijks vernieuwd wordt. Hierin ondergaat het sap een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, de malolactische gisting en de rijping. Na ruim 9 maanden volgt de assemblage van de wijn en botteling.