Castell d’Encus - Ekam 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

RP
93

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 29,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Castell D'Encus
Smaaktype Droog, halfvol, fris, puur, elegant en complex.
Druivenras Riesling, Albariño
Regio / streek Costers Del Segre
Land Spanje
Oogst 2018
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Heldere bleek strogele kleur met een zweem van olijfgroen. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, passievrucht, oranjebloesem en iets van bijenwas. In het smaakpalet tonen van citroen, geel steenfruit, groene appel en hint van kweepeer, die gepaard gaan met een mineralige, frisse afdronk.

Vinificatie
Bij de zeer selectieve handmatige oogst worden de druiventrossen, om beschadiging te vermijden, in kleine bakken naar de vinificatieruimte gebracht. Daar worden de trossen, die deels (10%) door botrytis (nobele rotting) zijn aangetast, in hun geheel uiterst voorzichtig geperst en laat men het sap in roestvrijstalen tanks een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan, met aansluitend een rijpingsperiode op de fijne lies. In het vroege voorjaar volgend op de oogst wordt de wijn geassembleerd, geklaard, zeer licht gefilterd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische principes en voorschriften.

Culinair Advies
Gerookte zalm, zoetwatervis, salades, quiches, kalfsvlees, kip en parelhoen.

Wijnhuis

Castell D’Encus is gevestigd in de Spaanse Pyreneeën op een werkelijk idyllische plek. Wijnmaker Raül Bobet was 20 jaar werkzaam als wijnmaker in het wijnimperium van Torres voordat hij in 2001 besloot om de grenzen van het wijn maken op te zoeken. Wijn maken is niet makkelijk in de Pyreneeën, en zijn missie is ‘de hoogste kwaliteit wijn te vinden van verschillende soorten druiven’. In totaal zijn 23 van de 95 hectare aangeplant wijngaarden. De intentie is om een beperkt aantal flessen wijn te maken van druiven afkomstig van alleen eigen wijngaarden. Alle druiven worden met de hand geplukt. Uit respect voor de natuur wordt geen gebruik gemaakt van pesticide, onkruidverdelgers of schimmeldodende middelen en worden alleen die middelen gebruikt die zijn toegestaan in biologische wijnbouw. De wijngaarden liggen op een hoogte van 850-1.300 meter boven zeeniveau waarbij de blootstelling aan de zon maximaal is. Het domein heeft een oude kapel en bijbehorende stenen tanks die in de 12de eeuw uit de rotsen zijn gehakt en waarin de monniken toen al wijn maakten. Deze tanks worden ook nu weer gebruikt. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Catalonië is één van de grootste, bekendste en dynamische wijngebieden van Spanje. Het is, met archeologisch onderzoek bewezen, dat de Grieken hier voor het eerst in Spanje wijn persten. Men zegt dat de revolutie de Spaanse wijnbouw de laatste decennia heeft doorgemaakt, ontstaan in Catalonië. Catalonië is een vrij groot gebied, waarbinnen 9 subregio’s vallen. Het ligt rondom Barcelona, maar begint al direct onder de grens met Frankrijk tegen de Middellandse Zee aan. Vanaf daar, hier en daar onderbroken, reikt het zo’n 300 kilometer naar het zuiden. De meeste wijngaarden liggen redelijk in de buurt van de zee. Het terroir bestaat uit kalk, leem en klei, en samen met het continentale klimaat en de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Riesling
Riesling is een van de edelste witte druivenrassen in de moderne wijnbouw. Velen beweren dat geen andere druif dan riesling beter de eigenschappen van het terroir kan tonen in de wijn. Alle wijnen met deze druif...

Albariño
Albariño is de witte druif die de grensstreek van Galicië (Spanje) en Noord-Portugal domineert. De druif kan uitstekend gedijen in het koele en natte klimaat van deze regio. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

RP
93
Robert Parker review
2017:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Castell d’Encus - Ekam 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen