D'Encus - Taleia

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

RP
93

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 27,50
+
-
Over dit product

Specificaties

Producent Castell D'Encus
Smaaktype Droog, halfvol, puur, verfijnd en complex.
Druivenras Sauvignon Blanc, Sémillon
Regio / streek Costers Del Segre
Land Spanje
Oogst 2014
Serveertemperatuur 10 tot 12° C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Heldere bleek strogele kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, abrikoos, venkel, specerijen en verse toast. In het smaakpalet tonen van citroen, rijpe kruisbessen, appel, wilde kruiden en vanille, die gepaard gaan met een frisse, licht ziltige afdronk.

Vinificatie
Bij de zeer selectieve handmatige oogst worden de druiventrossen, om beschadiging te vermijden, in kleine bakken naar de vinificatieruimte gebracht. Daar worden de trossen in hun geheel uiterst voorzichtig geperst en laat men het sap deels in nieuwe Franse eikenhouten barriques, deels in eeuwenoude in de rotsen uitgehouwen open kuipen en deels in roestvrijstalen tanks een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks en een deel op eikenhouten barriques, waarbij alleen de wijn in de barriques de malolactische gisting ondergaat. Na ongeveer zes maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, zeer licht gefilterd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische principes en voorschriften.

Culinair Advies
Tapas, oesters, gegrilde vis, gerookte zalm en milde Aziatische gerechten.

Wijnhuis

Castell D’Encus is gevestigd in de Spaanse Pyreneeën op een werkelijk idyllische plek. Wijnmaker Raül Bobet was 20 jaar werkzaam als wijnmaker in het wijnimperium van Torres voordat hij in 2001 besloot om de grenzen van het wijn maken op te zoeken. Wijn maken is niet makkelijk in de Pyreneeën, en zijn missie is ‘de hoogste kwaliteit wijn te vinden van verschillende soorten druiven’. In totaal zijn 23 van de 95 hectare aangeplant wijngaarden. De intentie is om een beperkt aantal flessen wijn te maken van druiven afkomstig van alleen eigen wijngaarden. Alle druiven worden met de hand geplukt. Uit respect voor de natuur wordt geen gebruik gemaakt van pesticide, onkruidverdelgers of schimmeldodende middelen en worden alleen die middelen gebruikt die zijn toegestaan in biologische wijnbouw. De wijngaarden liggen op een hoogte van 850-1.300 meter boven zeeniveau waarbij de blootstelling aan de zon maximaal is. Het domein heeft een oude kapel en bijbehorende stenen tanks die in de 12de eeuw uit de rotsen zijn gehakt en waarin de monniken toen al wijn maakten. Deze tanks worden ook nu weer gebruikt. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Catalonië is één van de grootste, bekendste en dynamische wijngebieden van Spanje. Het is, met archeologisch onderzoek bewezen, dat de Grieken hier voor het eerst in Spanje wijn persten. Men zegt dat de revolutie de Spaanse wijnbouw de laatste decennia heeft doorgemaakt, ontstaan in Catalonië. Catalonië is een vrij groot gebied, waarbinnen 9 subregio’s vallen. Het ligt rondom Barcelona, maar begint al direct onder de grens met Frankrijk tegen de Middellandse Zee aan. Vanaf daar, hier en daar onderbroken, reikt het zo’n 300 kilometer naar het zuiden. De meeste wijngaarden liggen redelijk in de buurt van de zee. Het terroir bestaat uit kalk, leem en klei, en samen met het continentale klimaat en de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sauvignon Blanc
Sauvignon blanc is na chardonnay waarschijnlijk het populairste witte druivenras. Het is aangeplant in tal van landen en tal van gebieden. Alle wijnen met deze druif...

Sémillon
Sémillon was tot de 18e eeuw alleen te vinden in Sauternes. Inmiddels is hij op meerdere plekken aangeplant. In Frankrijk zien we ’m in de Bordeaux en de Bergerac. Daarbuiten komt sémillon voor in Spanje, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië. De regio Hunter Valley ten noorden van Sydney heeft inmiddels een internationale reputatie opgebouwd met wijnen van 100% sémillon. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

RP
93
Robert Parker review
2016:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: D'Encus - Taleia

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen