Domaine Antoine Sanzay - Saumur Champigny La Paterne

€ 24,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Domaine Antoine Sanzay
Land Frankrijk

Details

Domaine Antoine Sanzay is een wijnbedrijf gelegen in de streek Saumur Champigny in de Loire-vallei in Frankrijk. Het domein werd opgericht in de 19e eeuw en wordt nu gerund door de familie Sanzay. Het domein is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen gemaakt van de druivensoort Cabernet Franc. De wijngaarden van Domaine Antoine Sanzay liggen op de hellingen van de Saumur-bergen en profiteren van de gunstige bodem- en klimaatomstandigheden van de streek. De wijngaarden worden biologisch beheerd en de druiven worden met de hand geoogst. Domaine Antoine Sanzay produceert een aantal verschillende wijnen, waaronder de Saumur Champigny La Paterne. Deze wijn is een klassieke Saumur Champigny en wordt gemaakt van 100% Cabernet Franc druiven. De wijn wordt gerijpt in Franse eikenhouten vaten en heeft een rijke smaak met tonen van bessen, kruiden en een vleugje vanille. De wijnen van Domaine Antoine Sanzay worden goed ontvangen door kritische proevers en worden vaak geprezen om hun karakteristieke smaak en elegantie.

smaakimpressie

Helder diep granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van kersen, aardbeien, rode paprika en iets peperigs. In het smaakpalet rijp klein rood fruit, kruiden en net gemaaid onkruid dat in de afdronk begeleid wordt door duidelijke maar frisse tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk vindt er een selectie plaats van de druiven die vervolgens ontsteelt en licht gekneusd worden. Waarna zonder gebruik van zwavel de most een 30 dagen durende alcoholische gisting ondergaat met wilde (druifeigen) gisten op betonnen cuves. Vervolgens vind de persing van de druivenmost plaats en wordt de jonge wijn overgestoken op een grote betonnen cuve waar de malolactische gisting en rijping plaats vindt. Na een periode van 8 maanden wordt de wijn gebotteld zonder klaring of filtering. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische en biologisch- dynamische regels en voorschriften.