Sanzay - Saumur Champigny

€ 22,50
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Domaine Antoine Sanzay
Land Frankrijk

Details

Een alcoholpercentage van 12%. Helder diep granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van kersen, aardbeien, rode paprika en iets peperigs . In het smaakpalet rijp klein rood fruit, kruiden en net gemaaid onkruid dat in de afdronk begeleid wordt door duidelijke maar frisse tannines

smaakimpressie

Helder diep granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van kersen, aardbeien, rode paprika en iets peperigs. In het smaakpalet rijp klein rood fruit, kruiden en net gemaaid onkruid dat in de afdronk begeleid wordt door duidelijke maar frisse tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk vindt er een selectie plaats van de druiven die vervolgens ontsteelt en licht gekneusd worden. Waarna zonder gebruik van zwavel de most een 30 dagen durende alcoholische gisting ondergaat met wilde (druifeigen) gisten op betonnen cuves. Vervolgens vind de persing van de druivenmost plaats en wordt de jonge wijn overgestoken op een grote betonnen cuve waar de malolactische gisting en rijping plaats vindt. Na een periode van 8 maanden wordt de wijn gebotteld zonder klaring of filtering. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische en biologisch- dynamische regels en voorschriften.