Domaine Antoine Sanzay - Saumur Champigny Les Poyeux

€ 48,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Antoine Sanzay
Land Frankrijk

Details

Domaine Antoine Sanzay is een wijnbedrijf gelegen in het gebied Saumur Champigny Les Poyeux in de Loire-vallei, Frankrijk. Het domein is opgericht in de 19e eeuw en wordt momenteel gerund door de familie Sanzay. Het domein heeft ongeveer 13 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste aangeplant zijn met Cabernet Franc druiven, de belangrijkste druif voor het gebied Saumur Champigny. De wijngaarden liggen op een helling met een noordoostelijke expositie en een bodem van kalksteen, wat bijdraagt aan de kenmerkende smaken en aroma's van de wijnen. Domaine Antoine Sanzay produceert verschillende wijnen, waaronder een rode Saumur Champigny Les Poyeux, een rosé Saumur Champigny Les Poyeux en een witte Saumur Champigny Les Poyeux. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun complexiteit, finesse en elegantie. Ze zijn zeer gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld. Het domein heeft een milieuvriendelijke benadering van wijnbouw en hanteert biodynamische landbouwpraktijken. Dit betekent dat er geen chemische pesticiden of kunstmest worden gebruikt en dat de wijngaarden worden beheerd in harmonie met de natuur. Domaine Antoine Sanzay is een van de toonaangevende wijnproducenten in het gebied Saumur Champigny Les Poyeux en wordt beschouwd als een van de beste wijnbedrijven in de Loire-vallei.

smaakimpressie

Somber granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte bessen, aardbeien, gedroogde kruiden, geroosterde rode paprika. In het smaakpalet rijp klein rood zwart fruit, kruiden en in de afdronk nadrukkelijk mineralen, zeer rijpe tannines en frisse zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk vindt er een selectie plaats van de druiven die vervolgens ontsteelt en licht gekneusd worden. Waarna zonder gebruik van zwavel de most een 30 dagen durende alcoholische gisting ondergaat met wilde (druifeigen) gisten op betonnen cuves. Vervolgens vind de persing van de druivenmost plaats en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten barriques waar de malolactische gisting en rijping plaats vindt. Na een periode van 18 maanden wordt de wijn gebotteld zonder klaring of filtering. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische en biologisch-dynamische regels en voorschriften.