Bailly-Reverdy - Sancerre Rosé Le Pierrier la Chapelle

Nog %1 beschikbaar
Domaine Bailly-Reverdy Domaine Bailly-Reverdy maakt karaktervolle wijnen die tot de top van Sancerre behoren. De witte wijn, afkomstig van de beroemde wijngaard Les Monts Damnés, werd door wijnschrijver Harold Hamersma in zijn boek over sauvignon blanc beoordeeld als de beste wijn. Prachtige, droge terroirwijne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Inhoud 0,75
Producent Domaine Bailly-Reverdy
Land Frankrijk

Details

Deze rosé is wat je van Sancerre rosé mag verwachten. Lekker expressief, met een fris en fruitig karakter, zowel in de neus als op de tong. Een elegante, sappige, fruitige wijn met een mooie droge, minerale afdronk. Heerlijk bij verfijnde Oosterse gerechten of bijvoorbeeld risotto met rivierkreeftjes.

smaakimpressie

Franstalige wijnliefhebbers noemen de kleur van dit type rosé ‘oeil-de-perdrix’ (patrijzenoog). Wie nooit de merkwaardige kleurverandering van het oog van een net doodgeschoten patrijs heeft gezien, want dat is waar de Franstaligen op doelen, zal het moeten doen met ‘lichte koperroze kleur’. Deze rosé heeft een zeer expressief, fris en fruitig karakter, zowel in de neus als op de tong. Een en al elegante, sappige, fruitige en minerale wijn met een aangename droge finale.

vinificatie

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van diverse terroirs. Ze worden handmatig geoogst en zorgvuldig gecontroleerd. Dankzij een koele vergisting wordt de aromatische expressie van het terroir goed vertolkt.