Bernard Defaix - Chablis 1er Cru Côte de Lechet

€ 36,50
Nog %1 beschikbaar
Domaine Bernard Defaix Sylvain en Didier Defaix maken op dit domein zéér elegante wijnen die puur terroir ademen. De wijnen zijn haast vrouwelijk van karakter, wat misschien de invloed is van echtgenote Hélène. De familie Defaix bewerkt de wijngaarden met uitzonderlijke zorg en op basis van biologische wijnb . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Domaine Bernard Defaix
Land Frankrijk

Details

De Bernard Defaix - Chablis 1er Cru Côte de Lechet is een witte wijn uit de regio Chablis in Frankrijk. De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven en wordt geproduceerd in de 1er Cru wijngaard Côte de Lechet. Deze wijngaard is gelegen in het hart van Chablis en wordt beschouwd als een van de beste wijngaarden in de regio. De wijn heeft een heldere, strogele kleur en een aroma van citrusvruchten, appel en mineralen. De smaak is fris en zuur met tonen van citrus en appel, gevolgd door een minerale afdronk. Deze wijn is perfect om te serveren bij visgerechten, schaaldieren en kaas. De Bernard Defaix - Chablis 1er Cru Côte de Lechet heeft een goede structuur en kan gerijpt worden tot ongeveer 5-7 jaar. Deze wijn wordt vaak beschouwd als een van de beste Chablis 1er Cru wijnen en wordt zeer gewaardeerd door wijnliefhebbers.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citroenschil, tropisch fruit, peer, iets van kamperfoelie en een hint van vuursteen. In het smaakpalet tonen van o.a. limoen, geel steenfruit, rijpe appel, die gepaard gaan met een subtiel mineralige afdronk met fraaie nerveuze zuren. .

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er voorzichtige pneumatische persing van de druiven plaats, waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men temperatuur gecontroleerd een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks, met aansluitend volledige malolactische gisting en rijping op de lies eveneens op rvs-tanks. Na ongeveer twaalf maanden wordt de wijn geassembleerd en indien nodig licht gefilterd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.