Bernard Defaix - Chablis Grand Cru Vaudesir

€ 79,00
Nog %1 beschikbaar
Domaine Bernard Defaix Sylvain en Didier Defaix maken op dit domein zéér elegante wijnen die puur terroir ademen. De wijnen zijn haast vrouwelijk van karakter, wat misschien de invloed is van echtgenote Hélène. De familie Defaix bewerkt de wijngaarden met uitzonderlijke zorg en op basis van biologische wijnb . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Domaine Bernard Defaix
Land Frankrijk

Details

Bernard Defaix is ​​een wijnmakerij in de regio Chablis in Frankrijk. Ze produceren een Chablis Grand Cru Vaudesir, een witte wijn gemaakt van 100% Chardonnay-druiven geteeld in de Vaudesir-wijngaard. Deze wijngaard wordt beschouwd als een van de beste Grand Cru-locaties in Chablis en staat bekend om het produceren van wijnen met een hoge mineraliteit en een sterke zuurgraad. De wijn wordt gerijpt in eikenhouten vaten om het een rijke, boterachtige smaak en een lange afdronk te geven. Het wordt beschouwd als een wijn van hoge kwaliteit die goed samengaat met zeevruchten en ander wit vlees.

smaakimpressie

Geweldige wijn, zeer aromatisch, met florale en minerale accenten. Vol, krachtig, gul, verleidelijk, complex, breed en lang in de mond, met een rijke, elegante en verfijnde minerale finale. .

vinificatie

“Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig” is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden (al 20 jaar) mechanisch geplukt voor meer flexibiliteit. Kort daarop bereiken ze de kelders waar ze nog eens worden gecontroleerd en zacht geperst. De alcoholische en malolactische gisting vinden hier plaats in 1-5 jaar oude eikenhouten vaten met regelmatige ‘bâtonnage’ (roeren) van de ‘lies’. De jonge wijn rijpt nog 15 maanden op zijn ‘lies’ (eigen fijn bezinksel) zodat het hout de terroir karakteristieken niet gaat domineren. Door de koude temperaturen in de oude familiekelder in het hart van Milly, klaart de wijn volledig natuurlijk door bezinking. Geen filtering nodig voor het bottelen. .