Domaine Brusset - Cairanne Blanc L'Esprit de Papet

€ 26,95
Nog %1 beschikbaar
Domaine de Brusset Domaine Brusset staat voor krachtige, maar stijlvolle pure rode wijnen. Laurent Brusset bezit zo’n 70 hectare wijngaarden, met percelen in onder andere Gigondas, Cairanne en Ventoux. Zijn historische terraswijngaarden aan de voet van de Dentelles de Montmirail zijn indrukwekkend en lever . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Roussanne, Viognier
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine de Brusset
Land Frankrijk

Details

Domaine Brusset - Cairanne Blanc L'Esprit de Papet is een witte wijn afkomstig uit de Côtes du Rhône regio in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Viognier, Roussanne en Marsanne. De wijn wordt geproduceerd door Domaine Brusset, een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar wijngaarden bezit in de Côtes du Rhône regio. Het bedrijf streeft naar het produceren van hoogwaardige wijnen met een respectvolle aanpak van de natuur en het milieu. De L'Esprit de Papet is een blend van Viognier, Roussanne en Marsanne druiven, die zorgvuldig worden geselecteerd en geplukt. De wijn wordt vervolgens gerijpt op Franse eiken vaten, waardoor de wijn een complexe smaak heeft met tonen van bloemen, perzik, abrikoos en honing. De wijn heeft een mooie balans tussen zuren en tannines en een aangename afdronk. De L'Esprit de Papet is een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige witte wijn uit de Côtes du Rhône regio. De wijn is perfect om te serveren bij gerechten met vis, gevogelte of geitenkaas.

smaakimpressie

Licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, abrikoos, peer, wilde venkel, acacia, witte peper en verse toast. In het smaakpalet tonen van limoen, sinaasappelschil, geel steenfruit, geroosterde hazelnoten, brioche en vanille, die worden gevolgd door een zeer lange afdronk met subtiele zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst. In de vinificatieruimte worden de druiven streng geselecteerd, ontsteeld en pneumatisch geperst. Daarna geeft men het sap een koude rustperiode van 12 uur om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens laat men het schone sap een temperatuur-gecontroleerde (28°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in nieuwe eikenhouten barriques. Daarna ondergaat de jonge wijn de malolactische gisting en rijping op de ‘lie’ op dezelfde barriques. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder filtering gebotteld.