Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Merlot |
Afsluiting | Schroefdop |
Regio | Languedoc Roussillon |
Smaaktype | Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Valensac |
Land | Frankrijk |
Details
Valensac - Merlot Vin de Pays d'Oc is een wijn die wordt gemaakt van de Merlot druif in de regio Languedoc-Roussillon in Frankrijk. Deze regio is bekend om zijn warme klimaat en goede bodemvoorwaarden, wat bijdraagt aan de rijke smaken en aroma's in de wijn.
De Valensac - Merlot Vin de Pays d'Oc heeft een donkere, intense kleur en een fruitige smaak met tonen van bessen, cassis en chocolade. De tannines zijn zacht en de afdronk is vol en rond. Deze wijn is het best te drinken bij rood vlees, wildgerechten of kaas.
De wijn wordt geproduceerd door het wijnhuis Valensac, dat bekend staat om hun kwalitatief hoogwaardige wijnen uit de Languedoc-Roussillon regio. De Merlot druif wordt hier traditioneel gebruikt en de wijn wordt volgens traditionele methoden gemaakt. Valensac staat bekend om hun eerlijke prijzen en goede kwaliteit.
smaakimpressie
Diep robijnrood van kleur met een zweem van paars. In de neus aroma’s van bessen en pruimen. In het smaakpalet tonen van bosvruchtenjam en subtiel wat kruidigheid, die gepaard gaan met een afdronk met zachte tannines.
vinificatie
Direct na de oogst worden de druiven ontsteeld en ondergaan ze ongekneusd een koude inweking van 4 dagen, met aansluitend kneuzing van de druiven. Dan volgt een temperatuurgecontroleerde (28°C) alcoholische gisting van 23 dagen op grote roestvrijstalen tanks. Daarna worden de druiven voorzichtig pneumatisch geperst en wordt het sap overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en na een lichte filtering gebotteld.