Baumard - Le Logis Anjou

Nog %1 beschikbaar
Domaine des Baumard Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een va . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc
Afsluiting Schroefdop
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine des Baumard
Land Frankrijk

Details

Anjou Loire. Lichtrobijnrood met lichtrood fruit in de neus, van framboos tot aalbes. Lichte wijn die erg gul is in zijn smaak. Met veel rood fruit en sap, aangename frisheid en rijpe tannines. Evenwichtige en plezierig toegankelijk wijn met een goede bite. In w arme oogstjaren kan deze wijn zich wat voller en robuuster presenteren, het blijft een harmonieuze wijn.

smaakimpressie

Helder, licht robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bessen, frambozen en iets van gegrilde paprika. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit en wilde kruiden als majoraan, die gepaard gaan met een afdronk met zachte tannines en de juiste zuren.

vinificatie

Na de pluk worden de druiventrossen in de vinificatieruimte meteen in hun geheel licht gekneusd en krijgen ze direct een korte koude inweking. Aansluitend volgt de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 2 weken volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en rijping. Na een periode van 9 maanden wordt de wijn geassembleerd, heel licht gefilterd en gebotteld.