Domaine des Comtes Lafon - Volnay 1er Cru Clos des Chênes 2017

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 150,00
Over de wijn

Specificaties

Producent Domaine des Comtes Lafon
Smaaktype Volle, intense beleving, complex en elegant, met houtopvoeding.
Druivenras Pinot Noir
Regio / streek Bourgogne
Land Frankrijk
Oogst 2017
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Bijzonder complexe neus van zwarte vruchtjes en specerijen, subtiele florale accenten en een hint van drop. Krachtige doch elegante tannines, intense mineraliteit, levendige zuurgraad, enorme concentratie, complexiteit en elegantie. Zeer lange, zuivere en verleidelijke finale.

Vinificatie
Voor de rode wijnen worden de trossen ontsteeld en de bessen onmiddellijk gekoeld tot 12-15°C. De gisting begint na een inweking van 4-6 dagen en eindigt na circa 10 dagen. Na 15-20 dagen extra inweking, wordt de most snel maar zacht geperst, waarna de samengevoegde perswijn en vrije loopwijn 1-2 weken de tijd krijgen om natuurlijk te bezinken. Met gebruik van zwaartekracht worden de wijnen overgeheveld naar eikenhouten vaten, waarvan gemiddeld 1/3 nieuw is, afhankelijk van de herkomstbenaming en het oogstjaar. Na de late en langzame malolactische gisting worden de wijnen gelucht en teruggebracht in dezelfde vaten. Later worden ze nog een tweede keer op dezelfde manier gelucht en geklaard. Het bottelen vindt plaats, afhankelijk van cuvée en oogstjaar, na 18-22 maanden opvoeding.

Culinair Advies
Geroosterd of gebraden wild, rund, lam, kalf, varken of zelfs gevogelte en konijn; kalf of lam in rode wijnsaus; kalfslever met sjalotten en wilde paddestoelen.

Wijnhuis

Wat moeten wij nog schrijven over de meesterlijke Dominique Lafon? Hij werkt al jaren 100% biologisch-dynamisch. Zijn wijnen zijn internationaal zeer gewild en behoren tot de absolute top in de Bourgogne. Fantastisch, sensationeel, heerlijk. Superlatieven schieten tekort bij het beschrijven van zijn wijnen! Helaas krijgen wij te weinig van dit topdomein. Alle wijnen zijn alleen op allocatie beschikbaar. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Pinot Noir
Veel wijnmakers hebben een haat-liefdeverhouding met de pinot noir. Het is een lastig te verbouwen druif, maar hij kan geweldige wijnen geven. Wellicht geldt hetzelfde voor wijndrinkers: de hoge zuren en fijne aroma’s zijn niet aan iedereen besteed. De druif is beroemd van de rode Bourgognes, maar is misschien wel het geheime wapen van de Champagne-streek, waar hij een van de drie belangrijke druivenrassen is. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Domaine des Comtes Lafon - Volnay 1er Cru Clos des Chênes 2017

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen