Hauts Châssis - L'Essentiel Blanc

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Marsanne, Roussanne
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Hauts Chassis
Land Frankrijk

Details

Een ongekend goede en bijzondere witte Crozes-Hermitage, gemaakt van marsanne en roussanne. Licht goudgele kleur met kopergroene zweem. Aromatisch en zwoel in de neus, rijp exotisch fruit, steenfruit (perzik), maar ook rozen en amandelen. In de mond van hetzelfde laken een pak, een rijke en volzachte wijn enerzijds met veel substantie, vetheid en smaak en anderzijds is tie ook heel fris en verkwikkend, met prettige zuren, lichte bittertjes en wat kruidigheid. Breed smakenpalet, geen houtopvoeding wel een hele knappe wijn.

smaakimpressie

Gouden kleur met groene en koperen nuances. Sensueel aromatisch, met subtiele aroma’s van gepocheerde gele perzik, nectarine, kweepeer, warme boter, amandel, rozen, viooltjes, exotische vruchten, zoethout en ontbijtkoek, zowel in de neus als op de tong. In de mond een perfect evenwicht tussen verkwikkende frisheid en zwoele warmte.

vinificatie

De druiven worden handmatig geplukt en op het perceel zelf al streng geselecteerd. Voor de cuvée L’Essentiel worden de druiven samen gevinifieerd. Bij aankomst in de wijnkelders worden de hele trossen geperst, waarna de sappen snel tot 4°C worden gekoeld om op natuurlijke wijze te bezinken en helder te worden. Na 24 uur worden de sappen overgeheveld naar RVS tanks waar ze de alcoholische gisting ondergaan bij 14-16°C. Na de malolactische gisting blijven de jonge wijnen nog 4 maanden in de RVS tanks rijpen tot ze in maart van het volgende jaar gebotteld worden.