Hauts Châssis - Les Châssis

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Hauts Chassis
Land Frankrijk

Details

2011. Crozes-Hermitage. Dit heeft niets te maken met het onderstel van uw auto, maar wel met de mooiste percelen van Domaine des Hauts Châssis: Les Châssis. Beplant met oude wijnstokken tussen de dikke rolkeien. Ziedaar de ingrediënten voor deze wijn. Diepdonker van kleur, in de neus rijp geconfijt fruit, vanille, houttonen, cacao en tabak en daar rijdt de Flintstone-auto (toch dat onderstel!) vol gas zo het glas uit: rolkeien, vuursteen en rokerigheid (u ruikt en proeft de terroir!). In de mond idem dito, breed smakenpalet, heel intens, zwoel, rijk en rijp, gelaagd, veel diepte. Soepel van textuur, door houtopvoeding en rijping mooi gepolijste zachte tannines. En dan die afdronk, mijlenver! Tsjonge zeg!

smaakimpressie

Rijp aromatisch, met de nadruk op mineraliteit. Voldoende rijp fruit, ondersteund door een snufje witte peper, specerijen en goed gedoseerd hout. In de mond, fris in aanzet, zuiver, rijk en krachtig van structuur, wat strakker in zijn elegante tannines, maar nergens ‘te’ zwaar. Mooie terroirwijn.

vinificatie

De druiven worden handmatig geplukt en op het perceel zelf al streng geselecteerd. Voor de cuvée Les Chassis worden alleen de druiven van een specifiek perceel op het Hauts-Chassis plateau gebruikt. De druiven worden snel in RVS tanks gekoeld tot 10-13°C. Voorafgaande de gisting ondergaan de druiven een koude inweking van 4-6 dagen. De gisting vindt plaats bij 30-33°C, waarbij een deel van het sap twee keer per dag afgetapt wordt en over de schillenkoek gesproeid. Ook wordt de schillenkoek meerdere keren per dag ondergedompeld. Hierdoor krijgt men meer kleur en extract, zonder een teveel aan harde tannines. Na de gisting wordt de jonge wijn gedurende 21-30 dagen iets opgewarmd om zachtere tannines te verkrijgen. Na een opvoeding van 1 jaar in wijnvaten met een inhoud van 400-500 liter (deels nieuw, deels 1 jaar oud) wordt de wijn gebotteld.