Hauts Châssis - Crozes Hermitage Les Galets

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Hauts Chassis
Land Frankrijk

Details

Intens diepdonkerrood van kleur, knalt het glas uit met weelderige aroma's van donkerrijpe bessen en bramen, rijpe kersen, de geur van viooltjes en specerijen, vanille, cacao en iets rokerigs. Geconcentreerde aanzet met donker bessenfruit, mineraligheid van vuursteen, kruidigheid en houttonen. Mooie balans tussen frisheid, rijpheid van fruit en fluweelzachte tannines. Heel zwoel en dik, maar niet log juist fris en vief met een ongelooflijke lengte.

smaakimpressie

Zeer aromatisch, rijp fruitig type Crozes-Hermitage, met cassis en kersencompote, ondersteund door een snufje witte peper, specerijen en een hint van hout. In de mond fris in aanzet, zuiver, rijk en krachtig van structuur, maar vooral niet te zwaar. Fijne, versmolten tannines.

vinificatie

De druiven worden handmatig geplukt en op het perceel zelf al streng geselecteerd. Voor de cuvée Les Galets worden de druiven snel in rvs-tanks gekoeld tot 10 à 13°C. Ze ondergaan een kortere koude inweking dan bij de Esquisse. Vervolgens vindt de gisting plaats bij 29 tot 31°C, waarbij een deel van het sap twee keer per dag afgetapt wordt en over de schillenkoek gesproeid. Ook wordt de schillenkoek twee tot drie keer per dag ondergedompeld. Hierdoor krijgt men meer kleur- en aroma-extractie, zonder een teveel aan harde tannines. Na de gisting wordt de jonge wijn gedurende 10 tot 20 dagen iets opgewarmd om zachtere tannines te verkrijgen. Na een iets langere opvoeding (dan de Esquisse) in houten vaten met een inhoud van 400 tot 500 liter wordt de wijn in november van het volgende jaar gebotteld.