Hauts Châssis - Saint Joseph

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Hauts Chassis
Land Frankrijk

Details

Na het luchten komen frisse en minerale nuances het rijpe en uitbundige fruit ondersteunen, aangevuld met een hint van warme dierlijke tonen. Fris, aromatisch, erg fruitig, diep, krachtig, rond, breed en verrassend complex voor een wijn van nog relatief jonge wijngaarden (± 10 jaar). Lange, frisse en minerale finale met elegante, versmolten tannines.

smaakimpressie

Na het luchten komen frisse en minerale nuances het rijpe en uitbundige fruit ondersteunen, aangevuld met een hint van warme dierlijke tonen. Fris, aromatisch, erg fruitig, diep, krachtig, rond, breed en verrassend complex voor een wijn van nog relatief jonge wijngaarden (± 10 jaar). Lange, frisse en minerale finale met elegante, versmolten tannines. .

vinificatie

De druiven worden handmatig geplukt en op het perceel zelf al streng geselecteerd. Voorafgaande de gisting worden de druiven 3-5 dagen bij 10-12°C ingeweekt om het maximum aan fruitige aroma’s te verkrijgen. De gisting vindt plaats in RVS tanks bij 30-34°C, waarbij een deel van het sap dagelijks afgetapt wordt en over de schillenkoek gesproeid. Ook wordt de schillenkoek dagelijks ondergedompeld. Hierdoor krijgt men meer kleur en extract, zonder een teveel aan harde tannines. Na de gisting wordt de jonge wijn gedurende 18-25 dagen tot 30°C opgewarmd om zachtere tannines te verkrijgen. Voor het bottelen wordt de wijn nog 12 maanden in grote houten vaten opgevoed op eigen fijn bezinksel.