Domaine du Clos des Tourelles / Perrin - Gigondas

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
93
DC
93

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 65,00
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, vol, rijk, complex, rijp, elegant, fluwelig en met houtrijping.
Druivenras Syrah, Grenache
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2016
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Tamelijk ondoorzichtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bosaardbeien, kersen, zoethout, tabak en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van gekonfijt klein rood fruit en lavendel, die worden gevolgd door een lange intense afdronk met zacht rijpe tannines.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, maar niet ontsteeld. Ze worden gekneusd en aansluitend volgt een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote betonnen cuves. Hierna vindt de persing van de druiven en het oversteken van de jonge wijn op barriques plaats, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 15 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologische en biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Lamsbout, wild zwijn, confit de canard en gerijpte harde kazen zoals Parmezaan, oude Remeker, Beaufort Chalet d'Alpage en Comté JuraFlore van 24 maanden.

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Grenache
Alle wijnen met deze druif...

Syrah
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
93
Wine Spectator
2015: This is till a bit compact, with a juicy core of dark currant and fig paste flavors waiting to unwind, held in check for now by brambly grip and licorice root and singed tobacco leaf notes. Reveals a light tarry echo. Solidly built
DC
93
Decanter
2015: Wild stuff, but in an exciting way. This has pushed fruit ripeness to the limit and dense, textured palate is a mixture of raisins, dark cherry and mountainsidescrub.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen