Domaine du Gouyat - Bergerac Blanc Sec

Nog %1 beschikbaar
Gouyat Serge Dubard maakt fantastische wijnen. Zijn wijnen zijn stuk voor stuk zuiver en karaktervol, en worden in menig toprestaurant geschonken als huiswijn. Serge Dubard is er sinds het begin bij als onze leverancier. Wij begonnen met zijn oogst uit 1985 en nog steeds maakt hij fantastische wi . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc, Sémillon
Afsluiting Schroefdop
Regio Bergerac
Inhoud 0,75
Producent Gouyat
Land Frankrijk

Details

Domaine du Gouyat is het paradepaardje van Serge Dubard. De familie Dubard vestigde zich in 1977 op de heuvels aan de rechteroever van de Dordogne rivier. Geleidelijk werd een 83 hectare grote wijngaard opgebouwd. Alles van de wijnbouw tot het bottel en is in eigen beheer. Deze Montravel Blanc sec is lekker expressief. Boordevol exotisch fruit, kruisbessen en perziken met een lange en frisse afdronk.

smaakimpressie

Zeer expressieve neus, boordevol exotisch fruit, kruisbessen en perziken. Op de tong, gul en rijk, fris, zuiver en smaakvol, met een lange en fris fruitige finale.

vinificatie

bij de kelder aangekomen worden de perfect rijpe trossen ontsteeld en gedurende 24 uur onderworpen aan een koude inweking op schillen, voor meer frisse fruitige aroma’s. Na het pneumatisch persen rust de most twee dagen om door bezinking natuurlijk helder te worden. De most wordt dan overgeheveld naar RVS tanks waar het een koele en langzame gisting ondergaat gedurende 3 weken. Na enige extra tijd rust in de RVS tanks worden de jonge wijnen licht geklaard, geassembleerd en gebotteld.

Meer van deze producent: