Domaine du Gouyat - Bergerac Rouge

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 7,99
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon
Regio / streek Bergerac
Land Frankrijk
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Domaine du Gouyat is het paradepaardje van wijnmaker extraordinaire Serge Dubard. Gelegen aan de oevers van de Dordogne rivier maakt hij de lekkerste wijnen. Eén van z'n kindjes is deze speels rode Bergerac. Levendig met een frivole neus rode en zwarte vruchten, en in de mond verfijnd, fruitig en soepel. Echt zo'n wijn voor bij lamsvlees of gevolgelte.
Over dit product

Het wijnhuis

Serge Dubard is er sinds de jaren 80 bij als onze leverancier. Wij begonnen met zijn oogst uit 1985 en nog steeds maakt Serge fantastische wijnen. Wit, rosé en rood, zijn wijnen zijn zuiver en karaktervol. De witte wordt in menig toprestaurant geschonken als huiswijn, de rosé won meer wijnproeverijen dan welke wijn dan ook uit onze collectie. Kortom, Domaine du Gouyat is niet bij ons weg te denken! Het zijn prachtwijnen met een geweldig gevoel voor prijs/kwaliteit.

Het gebied

Bordeaux - Beroemder dan Bordeaux komen ze niet. Het is de thuishaven van enkele van 's werelds beroemdste wijnen en in is in bepaalde opzichten synoniem geworden voor wijn in het algemeen. Bordeaux als wijnregio is uitgestrekt en telt meer dan 3000 individuele châteaux! Slechts een klein deel hiervan verschijnt echter op het uiteindelijke etiket van de fles, dit zijn veelal de prestigieuze namen met een lange geschiedenis. De rest wordt veelal onder eigen label verkocht door de diverse handels huizen die Bordeaux rijk is. Kenmerkend voor de stijl van de Bordeaux-wijnen is het feit dat de wijnen vaak een blend zijn van meerdere druivenrassen. Sud-Ouest is de verzamelnaam voor een aantal grotere en kleinere gebieden in het Zuid-Westen van Bordeaux. Hier zijn het veelal lokale druivenrassen die de streek en zijn wijnen een geheel eigen karakter meegeven. Belangrijkste exponenten van deze streek zijn Madiran, Cahors, Bergerac en Monbazillac (zoet).
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen