Domaine du Gouyat - Bergerac Rouge

€ 9,95
Nog %1 beschikbaar
Gouyat Serge Dubard maakt fantastische wijnen. Zijn wijnen zijn stuk voor stuk zuiver en karaktervol, en worden in menig toprestaurant geschonken als huiswijn. Serge Dubard is er sinds het begin bij als onze leverancier. Wij begonnen met zijn oogst uit 1985 en nog steeds maakt hij fantastische wi . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Merlot
Afsluiting Schroefdop
Regio Bergerac
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Gouyat
Land Frankrijk

Details

Domaine du Gouyat is het paradepaardje van wijnmaker extraordinaire Serge Dubard. Gelegen aan de oevers van de Dordogne rivier maakt hij de lekkerste wijnen. Eén van z'n kindjes is deze speels rode Bergerac. Levendig met een frivole neus rode en zwarte vruchten, en in de mond verfijnd, fruitig en soepel. Echt zo'n wijn voor bij lamsvlees of gevolgelte.

smaakimpressie

Mooie, uitnodigende frisse rode kleur. Expressieve neus van rode en zwarte vruchten, zuiver en fris. Op de tong verfijnd, fris, fruitig en soepel, met zeer zachte tannines.

vinificatie

Klassieke vinificatie met een opvoeding van 12 maanden in rvs-tanks. De inweking is relatief kort, 2 weken bij 25 tot 28°C, en bedoeld om de fruitige aroma’s te sublimeren en de structuur ronder en minder tanninerijk te maken.

Meer van deze producent: