Domaine Gardies - Mas Les Cabes Muscat de Rivesaltes

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Muscat
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Laporte
Land Frankrijk

Details

Gemaakt van 70% Muscat petits grains en 30% Muscat d'Alexandrie. De wijnranken staan op een bodem van klei en leisteen, de druiven worden met de hand geoogst. De opbrengst per hectare is zo'n 25 hectoliter. Beide druiven worden apart behandeld. Voor de Muscat petits grains wordt er schil contact toegepast, de Muscat d'Alexandrie druiven wordt direct geperst. Het sap van beide druiven rijpt 8 maanden op fijn bezinksel, hierna vindt de botteling plaats.

smaakimpressie

Helder heel licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van verse zoete muskaat druiven, lychees, verveine en jasmijn. In het smaakpalet tonen van limoen en tropisch fruit, die worden gevolgd door een elegante afdronk met zacht frisse zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de rijpe muscat druiven apart geselecteerd en gevinifieerd. De muscat à petits grains blanc krijgt eerst een schilweking van een dag terwijl de muscat d'alexandrie direct pneumatisch geperst wordt en men dit sap 12 uur lang laat rusten om grovere bestanddelen te laten bezinken. Dit wordt gevolgd door een op 18 tot 20°C temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Tijdens het gisten, wordt al in een vroeg stadium beetje bij beetje eau de vie de vin (wijnalcohol) toegevoegd, dit is de 'mutage'. De gisting stopt op deze manier en er blijft een groot deel van de onvergiste suikers in de wijn aanwezig. De toegevoegde eau de vie zorgt ervoor dat het uiteindelijke alcoholpercentage van de Muscat de Rivesaltes op minimaal 15% alcohol uitkomt met daarnaast nog minimaal 125 gram restsuiker. Vervolgens rijpt de wijn op de lies op rvs-tanks om na acht maanden licht gefilterd, gebotteld te worden. Dit hele proces verloopt volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.