Harmand Geoffroy - Gevrey Chambertin

Nog %1 beschikbaar
Harmand-Geoffroy Dit familiedomein dateert van eind negentiende eeuw en beslaat ongeveer 9 hectare in Gevrey. De oude wijngaarden (tot 85 jaar oud) produceren elegante, stijlvolle wijnen. Ze worden op traditionele wijze geploegd en er wordt alleen gebruikgemaakt van organische mest en bestrijdingsmiddelen. . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Harmand-Geoffroy
Land Frankrijk

Details

Elegant, maar wel krachtig en gelaagd, vol fruit en rijkdom, met een prettige peperigheid, fijne tannines. Een al finesse. Zo zijn de wijnen van Harmand Geoffrey het beste te karakteriseren.

smaakimpressie

Heldere, diep granaatrode kleur. In de neus aroma’s van rode en zwarte kersen, aardbei, laurier en tonen van gegrild vlees. In het smaakpalet puur klein rood zwart fruit, iets van toast en vanille die gepaard gaan met een elegante afdronk met de juiste tannine.

vinificatie

Na de pluk waarbij een rigoureuze selectie van de pinot noir druiven plaatsvindt, worden de druiven ontsteelt en volgt een koude inweking van vijf dagen om meer kleur en aroma extractie te krijgen, met aansluitend een twee weken durende temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting op roestvrijstalen cuves. Hierna persing van de druivenmost en oversteken van de jonge wijn op eikenhouten barriques waarvan 20% nieuw is, om hierin te rijpen en de malolactische gisting te ondergaan. Na ruim 12 maanden wordt de wijn zonder filtering gebotteld.