Harmand Geoffroy - 1er Cru Lavaux Saint Jacques

Nog %1 beschikbaar
Harmand-Geoffroy Dit familiedomein dateert van eind negentiende eeuw en beslaat ongeveer 9 hectare in Gevrey. De oude wijngaarden (tot 85 jaar oud) produceren elegante, stijlvolle wijnen. Ze worden op traditionele wijze geploegd en er wordt alleen gebruikgemaakt van organische mest en bestrijdingsmiddelen. . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Harmand-Geoffroy
Land Frankrijk

Details

Harmand Geoffroy is een wijnproducent gevestigd in de Gevrey-Chambertin in de Bourgogne regio van Frankrijk. De wijngaard van Harmand Geoffroy, 1er Cru Lavaux Saint Jacques, is gelegen in de Côte de Nuits subregio en is een van de meest prestigieuze wijngaarden in deze regio. De wijngaard is ongeveer 1,2 hectare groot en is beplant met Pinot Noir druiven. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en kiezel. De wijnen van deze wijngaard worden algemeen beschouwd als zeer elegant en complex, met aroma's van rood fruit, specerijen en een vleugje vanille. De smaak is vol en rijk met een goede balans van tannines en zuren. De wijnen van Harmand Geoffroy - 1er Cru Lavaux Saint Jacques zijn zeer gewild en zijn vaak moeilijk te vinden, omdat de oogst klein is en de wijn vaak snel uitverkocht is. Deze wijnen zijn meestal best gedronken na enkele jaren rijping en kunnen tot wel tien jaar bewaard worden.

smaakimpressie

Heldere, diep kersenrode kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen en bessen, bramen en wat kruidige toasting. In het smaakpalet pure tonen van klein rijp rood/zwart fruit, iets van vanille met een elegante en aanhoudende afdronk met fraaie tannines.

vinificatie

Na de pluk waarbij een rigoureuze selectie van de pinot noir druiven plaatsvindt, worden de druiven ontsteelt en volgt een koude inweking van vijf dagen om meer kleur en aroma extractie te krijgen, met aansluitend een twee weken durende temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting op roestvrijstalen cuves. Hierna persing van de druivenmost en oversteken van de jonge wijn op eikenhouten barriques waarvan 60% nieuw is, om hierin te rijpen en de malolactische gisting te ondergaan. Na ruim 16 maanden wordt de wijn zonder filtering gebotteld.