Harmand Geoffroy - Gevrey Chambertin Vielle Vignes

Nog %1 beschikbaar
Harmand-Geoffroy Dit familiedomein dateert van eind negentiende eeuw en beslaat ongeveer 9 hectare in Gevrey. De oude wijngaarden (tot 85 jaar oud) produceren elegante, stijlvolle wijnen. Ze worden op traditionele wijze geploegd en er wordt alleen gebruikgemaakt van organische mest en bestrijdingsmiddelen. . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Harmand-Geoffroy
Land Frankrijk

Details

Over de tachtig! Vielle Vignes zijn hier echt oude stokken van wel 80 jaar oud. Elegant, maar wel krachtig en gelaagd, vol fruit en rijkdom, met een prettige peperigheid, fijne tannines. Een al finesse. Zo zijn de wijnen van Harmand Geoffrey het beste te karakteriseren.

smaakimpressie

Heldere, diepe kersenrode kleur. In de neus aroma’s van rode en zwarte kersen, bessen, kreupelhout en wat vers gebrande koffie. In het smaakpalet pure tonen van klein rood zwart fruit, iets van vanille met een elegante afdronk met duidelijk aanwezige tannine.

vinificatie

Na de pluk waarbij een rigoureuze selectie van de pinot noir druiven plaatsvindt, worden de druiven ontsteelt en volgt een koude inweking van vijf dagen om meer kleur en aroma extractie te krijgen, met aansluitend een twee weken durende temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting op roestvrijstalen cuves. Hierna persing van de druivenmost en oversteken van de jonge wijn op eikenhouten barriques waarvan 30% nieuw is, om hierin te rijpen en de malolactische gisting te ondergaan. Na ruim 16 maanden wordt de wijn zonder filtering gebotteld.