La Hitaire - Hors Saison Côtes de Gascogne

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc, Sémillon
Afsluiting Kurk
Regio Zamora
Inhoud 0,75
Producent La Hitaire
Land Frankrijk

Details

La Hitaire - Hors Saison Côtes de Gascogne is een wijn uit de regio Côtes de Gascogne in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van druivensoorten zoals Colombard, Gros Manseng en Ugni Blanc. Het is een droge wijn met een frisse en fruitige smaak. De wijn heeft een gouden kleur en een aroma van citrusvruchten en appel. Het is een ideale wijn om te serveren bij visgerechten, gevogelte of kaas. De wijn wordt vaak 'hors saison' genoemd, wat betekent dat hij buiten het traditionele wijnseizoen wordt geproduceerd. Dit is meestal in de zomer of herfst. La Hitaire - Hors Saison Côtes de Gascogne is een populaire keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een frisse en fruitige wijn.

smaakimpressie

Heldere bleek goudgele kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van grapefruit, abrikozen, kruisbessen en subtiel iets van buxus. In het smaakpalet tonen van limoen, geel steenfruit en iets van toast en vanille, die gepaard gaan met een fraaie afdronk met nerveuze zuren.

vinificatie

Na de mechanische oogst waarbij de trossen direct ontsteeld worden, worden de druiven apart om iedere vorm van oxidatie te vermijden in luchtdichte tanks naar de vinificatieruimte vervoerd. Daar geeft men de druiven een twaalf uur durende koude schilweking. Na het pneumatisch persen wordt het sap overgepompt naar roestvrijstalen tanks voor de temperatuur gecontroleerde (16°C) alcoholische gisting. Vervolgens wordt het grootste deel van de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks en een deel van de jonge wijn die van de sémillondruiven is gemaakt op eikenhouten barriques, waarbij alleen de wijn in de barriques de malolactische gisting ondergaat. In het late voorjaar volgend op de oogst wordt de wijn geassembleerd, geklaard, zeer licht gefilterd en gebotteld.