Beoordeeld door De Grote Hamersma

Fay d'Homme - Muscadet Sèvre et Maine Clos de la Févrie

€ 20,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Muscadet
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Inhoud 0,75
Producent Fay d’Homme
Land Frankrijk

Details

Fay d'Homme - Muscadet Sèvre et Maine Clos de la Févrie is een witte wijn uit de Loire-vallei in Frankrijk. Het wordt gemaakt van de druivensoort Melon de Bourgogne en komt uit de AOC Muscadet Sèvre et Maine. De wijn wordt geproduceerd in een specifieke wijngaard genaamd Clos de la Févrie, wat betekent dat de druiven alleen van deze wijngaard worden gebruikt voor de productie van deze wijn. Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn frisse smaak met tonen van citrus en groene appel. Het heeft een droge afdronk en een goede zuurgraad. Deze wijn is ideaal om te serveren bij visgerechten, zeevruchten of gewoon als aperitief. Het heeft een alcoholpercentage van ongeveer 12%. Fay d'Homme is een kleine wijnproducent in de Loire-vallei die zich richt op het maken van hoogwaardige wijnen met respect voor de traditie en het milieu. De wijngaard Clos de la Févrie is ongeveer 8 hectare groot en wordt op een biologische en biodynamische manier beheerd.

smaakimpressie

Helder, licht geelgroen van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, peer, grannysmith- appels, meloen en witte bloesem. In het smaakpalet tonen van limoen, appel, witte perzik en een hint van tropisch fruit, die gepaard gaan met frisse zuren in de lange afdronk.

vinificatie

Begin september worden de druiven geoogst. Na selectie worden de druiven ontsteeld en volgt er een pneumatische persing, met aansluitend een koude rustperiode van 12 uur om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Daarna laat men het sap 3 weken lang een temperatuur- gecontroleerde (17°C) alcoholische gisting ondergaan in roestvrijstalen tanks. Aansluitend wordt het grootste deel van de jonge wijn overgestoken op ondergrondse betonnen tanks voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de ‘lie’. Na ruim 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en na een eventuele lichte filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.