Léon Barral - Faugères

€ 30,00
Nog %1 beschikbaar
Léon Barral Stoerder dan dit kun je het bijna niet krijgen. Fantastische wijnen en lekker eigenwijs! Didier Barral is een van de iconen van de Zuid-Franse wijnbouw en werkt volledig biologisch-dynamisch. Tussen zijn zeer oude wijngaarden staat niet alleen gras, maar grazen ook koeien en schapen, om de . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Cinsault, Grenache
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Léon Barral
Land Frankrijk

Details

Blend van carignan, grenache en cinsaultdruiven van deze zeer eigenwijze wijnmaker uit Faugères. Hij werkt helemaal biologisch, voegt geen zwavel toe, laat de natuurlijk gistcellen hun werk doen en filtert de wijn niet. Voor de één is het de overtreffende trap van een karakteristieke wijn, de ander vindt het maar 'moeilijk'. Dat noemen we een uitdaging. Intens donkerrood van kleur met een zeer aromatische neus, gelaagd, mineraal rijp fruit en specerijen. In de smaak komt dit ook terug, rijp fruit zowel lichtrood als donkere bessen, animale tonen van leer en wild, kruidigheid en aanwezige tannines, krachtig en intens, pittige zuren geven fraicheur. Bijzondere wijn.

smaakimpressie

Intense, donkere rode kleur. Complex aromatisch, volop specerijen, rijp fruitig en mineraal, met een hint van ‘dierlijke’ tonen. Krachtig, romig, complex en boeiend. Uitstekend evenwicht dankzij fris zuur en mineraliteit, lange finale.

vinificatie

Klassieke vinificatie: handmatige pluk en druivencontrole, alleen ontstelen van druiven van jonge wijngaarden, gebruik van natuurlijke zwaartekracht, geen toegevoegde zwavel, inweking (inclusief gisting) van 3 tot 4 weken, gisting met eigen natuurlijke gistcellen, regelmatig onderdompelen van de schillenkoek, lagering in betonnen kuipen en rvs-tanks, geen klaring, geen filtering. De ‘gewone’ Faugères wordt na 2 jaar opvoeding gebotteld.