Léon Barral - Faugères

Nog %1 beschikbaar
Léon Barral Stoerder dan dit kun je het bijna niet krijgen. Fantastische wijnen en lekker eigenwijs! Didier Barral is een van de iconen van de Zuid-Franse wijnbouw en werkt volledig biologisch-dynamisch. Tussen zijn zeer oude wijngaarden staat niet alleen gras, maar grazen ook koeien en schapen, om de . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Cinsault, Grenache
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Léon Barral
Land Frankrijk

Details

Léon Barral is een wijnhuis in de streek Faugères in de Languedoc-Roussillon regio in Frankrijk. Het wijnhuis is opgericht in 1971 door Léon Barral, die zich richtte op het produceren van hoogwaardige wijnen van de lokale druivensoorten Carignan, Grenache en Syrah. De wijngaarden van Léon Barral zijn gelegen op een heuvelachtig terrein met rotsachtige bodems, wat bijdraagt aan de complexiteit en kracht van de wijnen. De wijnen van Léon Barral worden geprezen om hun rijke smaken, intense aroma's en goede balans tussen fruit en tannines. De Faugères wijnen van Léon Barral zijn speciaal gemaakt van druiven uit de Faugères subregio, waaronder Carignan, Grenache en Syrah. Deze wijnen zijn bekend om hun krachtige smaken van bessen, kruiden en een hint van peper. Ze hebben ook een goede structuur en een lange afdronk. Deze wijnen zijn perfect om te combineren met gegrild vlees, wildgerechten en harde kazen.

smaakimpressie

Intense, donkere rode kleur. Complex aromatisch, volop specerijen, rijp fruitig en mineraal, met een hint van ‘dierlijke’ tonen. Krachtig, romig, complex en boeiend. Uitstekend evenwicht dankzij fris zuur en mineraliteit, lange finale.

vinificatie

Klassieke vinificatie: handmatige pluk en druivencontrole, alleen ontstelen van druiven van jonge wijngaarden, gebruik van natuurlijke zwaartekracht, geen toegevoegde zwavel, inweking (inclusief gisting) van 3 tot 4 weken, gisting met eigen natuurlijke gistcellen, regelmatig onderdompelen van de schillenkoek, lagering in betonnen kuipen en rvs-tanks, geen klaring, geen filtering. De ‘gewone’ Faugères wordt na 2 jaar opvoeding gebotteld.