Léon Barral - Faugères Cuvée Valinière

€ 60,00
Nog %1 beschikbaar
Léon Barral Stoerder dan dit kun je het bijna niet krijgen. Fantastische wijnen en lekker eigenwijs! Didier Barral is een van de iconen van de Zuid-Franse wijnbouw en werkt volledig biologisch-dynamisch. Tussen zijn zeer oude wijngaarden staat niet alleen gras, maar grazen ook koeien en schapen, om de . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Mourvèdre, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Léon Barral
Land Frankrijk

Details

Blend van oude stokken (15 tot 30 jaar oud), mourvèdre (80%), syrah (20%) van deze zeer eigenwijze wijnmaker uit Faugères. Hij werkt helemaal biologisch, voegt geen zwavel toe, laat de natuurlijk gistcellen hun werk doen en filtert de wijn niet. Robuuste wijn van Barral, krachtig, complex, doorleefd en gelaagd. Donkerrood van kleur met goudbruin randje, complex aromatische neus, fruit, kruidigheid, animaal, leer en stallucht, tonen van rokerigheid, teer en ijzer. Het water loopt je in de mond. Krachtige en pittige aanzet, rul op de tong, bruusk en verfijnd met een romige vlezigheid en veel rijp (teritiair) fruit, mineraal en gelaagd met volledig geïntegreerd hout. Complex, anders, boeiend met een lange afdronk. Probeer het zelf.

smaakimpressie

Complex aromatisch, met ‘dierlijke’ tonen (stal, vleesjus), rook, teer, gedroogde wilde Provençaalse kruiden en cederhout, en rijpe zwartfruitaroma’s op de achtergrond. Enorm complex en boeiend, tegelijkertijd verfijnd, zuiver, natuurlijk en brutaal. Een wijn met veel facetten, breed en aanhoudend vol van smaak. Zeer lange en krachtige finale.

vinificatie

Klassieke vinificatie: handmatige pluk en druivencontrole, alleen ontstelen van druiven van jonge wijngaarden, gebruik van natuurlijke zwaartekracht, geen toegevoegde zwavel, inweking (inclusief gisting) van 3 tot 4 weken, gisting met eigen natuurlijke gistcellen, regelmatig onderdompelen van de schillenkoek, lagering in eikenhouten vaten, geen klaring, geen filtering. Deze cuvée wordt na 24 tot 26 maanden opvoeding gebotteld.