Les Yeuses - Chardonnay

Nog %1 beschikbaar
Domaine Les Yeuses Op een steenworp afstand van de Middellandse Zee, in het plaatsje Mèze, bevindt zich Domaine Les Yeuses. De gebroeders Jean-Paul en Michel Dardé staan aan het roer van het wijndomein. Ze maken wijn in de moderne stijl. Dat is met name te danken aan de ligging van de wijngaarden, die zich . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Domaine Les Yeuses
Land Frankrijk

Details

De kleur van deze wijn is licht goud met een groen zweempje. Verse roomboter en een hint van getoast brood kenmerken de neus. Op de tong, romige boter in de aanzet, al snel gevolgd door nuances van exotische vruchten. De structuur is perfect in evenwicht en ook tamelijk complex. In zijn jeugdige fruit al zeer aangenaam, deze wijn kan echter ook tot 2-3 jaar na de oogst worden bewaard. Deze chardonnay is een geweldig aperitief wijn, ideaal voor feestjes en recepties. Aan tafel heeft het een zwakte voor stevige zeevis of wit vlees in romige witte saus.

smaakimpressie

De kleur van deze wijn is licht goud met een groen zweempje. Verse roomboter en een hint van getoast brood kenmerken de neus. Op de tong, romige boter in de aanzet, al snel gevolgd door nuances van exotische vruchten. De structuur is perfect in evenwicht en ook tamelijk complex.

vinificatie

De chardonnay wijngaarden liggen op iets steilere heuvelflanken met een zandbodem. De druiven worden extra rijp geoogst eind augustus. Na het ontstelen van de trossen worden de druiven pneumatisch geperst waarna de most enige tijd rust om de grove sedimenten op natuurlijke wijze te laten bezinken. Na de gisting op 15°C krijgt de jonge wijn 6 maanden rust in tanks op zijn fijne bezinksel (lies, lees).