Les Yeuses - Delic'Yeuses Rouge

Nog %1 beschikbaar
Domaine Les Yeuses Op een steenworp afstand van de Middellandse Zee, in het plaatsje Mèze, bevindt zich Domaine Les Yeuses. De gebroeders Jean-Paul en Michel Dardé staan aan het roer van het wijndomein. Ze maken wijn in de moderne stijl. Dat is met name te danken aan de ligging van de wijngaarden, die zich . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc, Merlot, Syrah
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Inhoud 0,75
Producent Domaine Les Yeuses
Land Frankrijk

Details

De heerlijkste wijn van les Yeuses. Deze van oorsprong Rhône druif doet het ook erg goed in het Zuiden. Anders in stijl, want rijper en rijker, maar dat is wel toevertrouwd aan de gebroeders Dardé. En ze hebben er echt een vrolijke zuiderling van gemaakt met lekker veel rode bessen en bosbessen in de hoofdrol. Een allemansvriend en eentje om gewoon lekker van te genieten. Ideaal voor alle informele eet- en drinkgelegenheden, van barbecue tot strandfeest en van picknick tot landelijke lunch. Bijvoorbeeld aan tafel bij een mooie assorti van vleeswaren cq charcuterie.

smaakimpressie

Prachtige robijnrode kleur. Zeer aromatisch met rode vruchtjes in de hoofdrol. Perfect evenwicht, brede en ronde structuur, met een goede lengte en fluweelzachte tannines.

vinificatie

De merlot druiven worden begin september geoogst, de cabernet sauvignon en carignan begin oktober. Na het ontstelen van de trossen volgt een 20 dagen lange inweking op schillen om meer fruit aroma’s te verkrijgen. Na de gisting op 28°C krijgt de jonge wijn 9 maanden rust in tanks.