Domaine Peyrus - Pic Saint Loup

€ 25,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Domaine Peyrus
Land Frankrijk

Details

Volgens Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2017: Vondst. En niet vanwege het Keith Haring-achtige etiket. Maar sowieso al wel vanwege de streek. Wat heb ik al een hoop verrukkelijke wijnen gedronken die daarvandaan kwamen. Domaine Zumbaum Tomasi, ook al met zo’n lollig schilderijtje als label. Clos Marie deed mij ‘Oh Marie!’ ontlokken. Maar vooralsnog is dit de grootste trouvaille. Het mij nog onbekende Domaine Peyrus. Schrijft met kapitalen, in vet, en onderstreept vervolgens persoonlijk de ambitie van de streek om de Cru du Languedoc-status te verkrijgen. Droomrood. Als briljante Pinot Noir. Maar dan net anders. Wel de truffel, de fijnheid en de elegantie van geur, sap, beklijving en beleving. Licht door hout getoucheerd. Kersen en frambozen. Dartel en diepgaand. Peyrus-overwinning. Kent geen verliezers.

smaakimpressie

Zeer diepe rode kleur. Expressief en complex bouquet. Krachtige wijn, mondvullend, elegant, complex, met goed geïntegreerde tannines en een zeer lange en intrigerende finale. Een uitzonderlijke wijn van grote klasse, een adembenemende getuigenis uit een ver verleden.

vinificatie

Deze wijn is een blend van vier edele druivenrassen – syrah, cinsault, carignan en grenache – afkomstig van een zeer uniek perceel van 1,07 hectare, beplant met 100-jarige wijnstokken! De bodem bestaat uit een mengsel van klei en kalk. De druiven worden apart met de hand geoogst. Na de gisting van de volledige, ontsteelde druiven vindt een opvoeding plaats op eikenhouten vaten (100%).