Domaine Treuillet - Pouilly Fumé 1/2 2019

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 9,95
Over de wijn

Specificaties

Producent Domaine Treuillet
Smaaktype Fris, licht en elegant, aromatisch.
Druivenras Sauvignon Blanc
Regio / streek Loire
Land Frankrijk
Oogst 2019
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
inhoud 0,38

Details

Smaakimpressie
Stuivend aromatisch maar niet overdreven, fris en droog, met aroma’s van witte bloemen, frisse vruchten en groene kruiden, ondersteund door een verfijnde mineraliteit (vuursteen).

Vinificatie
Alles wordt hier in het werk gesteld om de zuiverheid van het fruit en het terroir te behouden. Er worden geen trucjes gebruikt om explosieve aroma’s te forceren, maar men heeft juist voor elegantie en finesse gekozen.

Culinair Advies
Uitstekend als chic aperitief. Gastronomisch zeer breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij vis (gebakken forel met amandelen!), schaal- en schelpdieren met olijfolie, visterrines, gecombineerde salades met wit vlees of vis, geitenkaas in bladerdeeg, konijnenterrine, vleeswaren, gevogelte met limoen en/of verse groene kruiden (dragon!). Zeer aanbevolen bij licht gerookte vissoorten (paling, zalm) en rauwe vis met dille of groene algen. Verrukkelijk met verse tot halfrijpe geitenkaas (Chavignol, Selles-sur-Cher) en witschimmelkazen van koemelk of geitenmelk.

Wijnhuis

In 1991 gingen de wijnstokken de grond in en vier jaar later werd Domaine Treuillet opgericht. Sébastien Treuillet kocht 3,5 hectare in Tracy-sur-Loire en 0,35 hectare in Pouilly. Zijn PouillyFumé is een schoolvoorbeeld van finesse en drinkbaarheid. Heerlijke, loepzuivere wijnen met een opvallende schittering en een stuivend, maar niet overtrokken aroma. Een feest voor de smaakpapillen: licht, elegant en typerend voor de sauvignon. Een vondst, dit minidomein! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Loire is met 1012 kilometer de langste rivier van Frankrijk. En hoewel wijnbouw vaak langs een rivier plaatsvindt, is minder dan de helft van de Loire-oevers beplant met druivenstokken. Dit heeft te maken met het feit dat het eerste deel van de Loire van zuid naar noord stroomt. Hier treffen we geen wijnbouw. Vlak onder Orléans, waar de rivier een bocht maakt en naar het westen gaat stromen, doemt het wijngebied Loire op.

De wijnstreek Loire strekt zich uit over een afstand van zo’n 400 kilometer hemelsbreed. De druiven staan altijd dicht bij de rivier, maar de wijngaarden liggen niet altijd pal aan de rivier. Het is het langstgerekte (bijna) onafgebroken wijnbouwgebied van Frankrijk. Daardoor zijn er veel verschillen, vooral in bodem en uiteraard in type wijnen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sauvignon Blanc
Sauvignon blanc is na chardonnay waarschijnlijk het populairste witte druivenras. Het is aangeplant in tal van landen en tal van gebieden. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews (1)

Lekker maar klein
Prijs / kwaliteit
Ik vind de Pouilly Fumé heerlijk, maar het zijn halve flessen. Op jullie website zou dat duidelijker aangegeven kunnen worden, houd er rekening mee dat mensen ook via hun telefoon bestellen (de foto van de fles lijkt normaal, aanduiding 1/2 is niet voldoende. Iets als NB-HALVE FLESSEN) zou beter zijn. Review door Maarten Westermann / 30 november 2020

U recenseert: Domaine Treuillet - Pouilly Fumé 1/2 2019

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen