Dr. Loosen - Riesling Lieblich

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 10,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Riesling
Regio / streek Moezel
Land Duitsland
Oogst 2016
inhoud 0,75

Details

2014. Mosel. Lichtgoudgeel van kleur, expressief in de neus met rijpetonen van exotisch- en citrusfruit. In de smaak een hele lichtzoete, maar wel heel frisse aanzet (rijp wit fruit, limoentjes), heel elegant en verfijnd, mondvullend met heel veel smaak. Subtiel zoet, fris en rijp te samen, ideale balans. Aangenaam smaakvol, schoon en puur en licht in alcohol.
Over dit product

Het wijnhuis

Dr. Loosen uit de Mosel maakt Rieslingwijnen die het terroir van de Mosel (Moezel), de hellingen en bergen met vulkanische gesteente (Schiefer) perfect tot uitdrukking brengt. Ze zijn mineralig, hebben veel veel pit, zijn lekker fris en hebben karakter.

Het gebied

Moezel - De Moezel strekt zich uit langs de rivier de Moezel, van de grens met Frankrijk en Luxemburg tot aan de monding in de Rijn bij Koblenz. Het is het oudste wijnbouwgebied van Duitsland en dankt zijn reputatie aan elegante Rieslings met een verfijnde mineraliteit. Nergens anders ter wereld zijn zo veel steile wijngaarden te vinden als in deze regio. De meeste wijnen worden hier gevinifieerd met wat restzoet, maar de droge variant is sterk in opkomst. Het gebied is onderverdeeld in zes 'Bereiche' (districten), waarvan Saar-Ruwer en Mittelmosel de belangrijkste zijn.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen