- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Feliciana Smaaktype Droog, vol, rijp, licht kruidig en zacht. Druivenras Trebbiano Regio / streek Lombardije Land Italië Oogst 2020 Sluiting Kurk Serveertemperatuur 10 tot 12°C Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst. inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Helder fonkelende, licht goudgele kleur. In de neus aroma’s van grannysmith-appels, perzik, veldbloemen en iets van lychees. In het smaakpalet tonen van limoenschil, rijpe peer, gele pruimen en subtiel wat mineralige kruidigheid. Deze gaan gepaard met een lange mineralige afdronk met frisse zuren, die door de restsuiker enigszins gemaskeerd worden.Vinificatie
De druiven worden eind september met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de druiven voorzichtig geperst, waarna men het sap 2 weken lang een temperatuurgecontroleerde (18°C) spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten laat ondergaan op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de wijn overgestoken op rvs-tanks voor de malolactische gisting en om op zijn fijne ‘lie’ te rijpen. In het voorjaar na de oogst wordt de wijn geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld.Culinair Advies
Als aperitief en bij antipasti, risotto met zeevruchten, pasta met zalm, spaghetti met vongole, kip met citroen en knoflook uit de oven, en milde Aziatische gerechten.Wijnhuis
Op 5 kilometer van het Gardameer, in het dorpje Pozzolengo, ligt het wijndomein Azienda Agricola Feliciana. Aan het roer staat Massimo Sbruzzi, die geholpen door zijn broer niet alleen wijn maar ook olijfolie, grappa en worsten maakt. Het wijndomein telt 11 hectare wijngaarden, waarin onder andere trebbiano di Lugana, friulano, groppello, marzemino, sangiovese, barbera en cabernet sauvignon zijn aangeplant. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
Druivenras
Trebbiano
De ene trebbiano is de andere niet. De meest voorkomende variant, ooit een ingrediënt van Chianti Classico, is trebbiano toscano. In Frankrijk staat deze druif bekend als ugni blanc. Dat is niet dezelfde druif als trebbiano di Soave, de druif die naast garganega gebruikt wordt voor Soave-wijnen. DNA-analyse heeft aangetoond dat trebbiano di Soave dezelfde druif is als verdicchio en trebbiano di Lugana. Een andere bekende speler in de trebbianofamilie is trebbiano d’Abruzzo die, zoals de naam al doet vermoeden, een grote rol speelt in de witte wijnen van de Abruzzen. Alle wijnen met deze druif... - Beoordelingen
-
Reviews