- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Feliciana Smaaktype Droog, vol, licht kruidig, rijp en zacht. Druivenras Trebbiano Regio / streek Lombardije Land Italië Oogst 2016 Sluiting Kurk Serveertemperatuur 10 tot 12°C Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst. inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Helder, goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van abrikozen, rijpe appel en witte bloemen. In het smaakpalet tonen van gekonfijte citroen, tropisch fruit, amandelen en een mineralige toets, die gepaard gaan met een volle, zacht rijpe afdronk met frisse zuren, die door de rijke smaak enigszins gemaskeerd worden.Vinificatie
De druiven worden half oktober met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder laat men de druiven kort indrogen, waarna deze voorzichtig worden geperst en men het sap ruim 2 weken lang een temperatuurgecontroleerde (18°C) spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten laat ondergaan op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de wijn deels overgestoken op een schone rvs-tank en deels op gebruikte eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en om op zijn fijne ‘lie’ te rijpen. Na ongeveer 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld.Culinair Advies
Bij kip of kalkoen uit de oven, kalfsvlees met roomsaus, risotto met paddenstoelen, pastagerechten, kazen zoals jonge Pecorino, Robiola 3 Latti en Taleggio, en milde Aziatische gerechten.Wijnhuis
Op 5 kilometer van het Gardameer, in het dorpje Pozzolengo, ligt het wijndomein Azienda Agricola Feliciana. Aan het roer staat Massimo Sbruzzi, die geholpen door zijn broer niet alleen wijn maar ook olijfolie, grappa en worsten maakt. Het wijndomein telt 11 hectare wijngaarden, waarin onder andere trebbiano di Lugana, friulano, groppello, marzemino, sangiovese, barbera en cabernet sauvignon zijn aangeplant. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
Druivenras
Trebbiano
De ene trebbiano is de andere niet. De meest voorkomende variant, ooit een ingrediënt van Chianti Classico, is trebbiano toscano. In Frankrijk staat deze druif bekend als ugni blanc. Dat is niet dezelfde druif als trebbiano di Soave, de druif die naast garganega gebruikt wordt voor Soave-wijnen. DNA-analyse heeft aangetoond dat trebbiano di Soave dezelfde druif is als verdicchio en trebbiano di Lugana. Een andere bekende speler in de trebbianofamilie is trebbiano d’Abruzzo die, zoals de naam al doet vermoeden, een grote rol speelt in de witte wijnen van de Abruzzen. Alle wijnen met deze druif... - Beoordelingen
-
Reviews