Feliciana - Sercè Lugana Riserva DOC

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 18,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Trebbiano
Regio / streek Lombardije
Land Italië
Oogst 2014
inhoud 0,75

Details

.
Over dit product

Het wijnhuis

Net ten zuiden van het Gardameer vinden we het wijnhuis Feliciana. Dit familiebedrijf bevindt zich op de grens van Lombardije en Veneto.

Het gebied

Lombardia, of zoals wij in Nederland zeggen Lombardije, is een van de noordelijkste regio’s van Italië en grenst aan Zwitserland. De hoofdstad van Lombardije is Milano. Verder is Lombardije de rijkste regio van Italië en bovendien een van de rijkste regio’s van heel Europa. Dit is te danken aan de enorme industrie in en rondom Milano. Het noorden van Lombardije wordt gedomineerd door de Alpen, maar de grote meren spelen ook een enorme rol bij de klitmaatomstandigheden in de regio. Lago di Como, Lago d’Iseo, Lago Maggiore en Lago di Garda zorgen ervoor dat het klimaat in de regio iets wordt getemperd. Het matigende effect van de 4 grote meren op het klimaat heeft een positief effect op de wijnproductie. Naarmate je meer in het zuiden komt van Lombardije, gaat het landschap geleidelijk over in heuvels en daarna in de vlaktes van de rivier de Po. Het bijzondere aan Lombardije is dat de wijn in deze regio wordt gemaakt op hoogtes die enorm van elkaar afwijken.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen