Feliciana - Torfel San Martino della Battaglia DOC

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8,5

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 14,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, vol, rijp, licht kruidig en zacht.
Druivenras Tocai Friulano
Regio / streek Lombardije
Land Italië
Oogst 2018
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder fonkelende, licht strogele kleur. In de neus aroma’s van rijpe peer, witte perzik en witte bloemen. In het smaakpalet tonen van limoenschil, geel steenfruit, amandelen en subtiel wat mineralige kruidigheid, die gepaard gaan met een volle zachte afdronk met frisse levendige zuren.

Vinificatie
De druiven worden eind september met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de druiven voorzichtig geperst, waarna men het sap 2 weken lang een temperatuurgecontroleerde (18°C) spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten laat ondergaan op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks om op zijn fijne ‘lie’ te rijpen. In het vroege voorjaar na de oogst wordt de wijn na zeer lichte filtering gebotteld.

Culinair Advies
Als aperitief en bij antipasti, zoetwatervis, risotto, pasta met zalm, spaghetti met vongole, kip uit de oven en milde Aziatische gerechten.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Critici over deze wijn

HH
8,5
Harold Hamersma
2016:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen