Félines Jourdan - Picpoul de Pinet 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 9,95
+
-
Description

Specificaties

Producent Domaine Félines Jourdan
Smaaktype Fris, licht en elegant.
Druivenras Picpoul
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 8 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Lichte, heldere goudgele kleur met een groen zweempje. Zeer expressieve neus met aroma’s van witte vruchten, exoten, anijs, lindebloesem, kamperfoelie, acacia en mineraliteit. Zeer fris en levendig in aanzet, goed van structuur, breed, aangenaam, harmonieus op de tong. Lange finale, complex, zuiver, met een verfrissende exotische ondertoon.

Vinificatie
De volrijpe trossen worden ontsteeld, waarna de druiven pneumatisch worden geperst. Na 48 uur wordt de most geklaard door middel van een koude behandeling. De gisting vindt plaats in rvs-tanks gedurende 1,5 tot 2 maanden bij 17 tot 18°C. De jonge wijn wordt 3 maanden op de eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) opgevoed in rvs-tanks.

Culinair Advies
Bij schelpen, coquilles, (lauwwarme!) oesters, (gevulde) mosselen, rode poon (met echte tapenade), maaltijdsoepen met vis, gegrilde zeevis, op een venkelbed gegaarde zeevis, (pijl)inktvis, asperges en verse Pélardon-kaas. Tip: lekker bij gerechten met citroen of limoen!

Wijnhuis

Claude Jourdan maakt werkelijk een prachtige serie wijnen. In onze optiek is zij de beste wijnmaakster van de regio. Mooie, zuivere wijnen met een ziel! Haar paradepaardje is de Picpoul de Pinet van de gelijknamige lokale picpouldruif. In vele vergelijkende proeverijen wint deze wijn het van die van haar collega’s in de regio. De serie Les Fruités is in korte tijd uitgegroeid tot één van onze meest verkochte wijnen. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Picpoul
Picpoul komt uit het gebied rondom Pinet in de Languedoc en is daar nog steeds te vinden. Sinds 2013 heeft dit gebied een eigen AOP. Volkomen terecht, want er worden mooie, frisse wijnen met een eigen gezicht gemaakt. De wijnen zijn niet alleen te herkennen aan de AOP, maar ook aan de typische slanke vorm van de fles, een zogenaamde ‘bouteille Neptune’ (fles van Neptunes, god van de zee). Picpoul is ook een van de achttien toegestane druivenrassen van Chateauneuf-du-Pape. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Be the first to review this product

U recenseert: Félines Jourdan - Picpoul de Pinet 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen